•

Den Dungen 1

zo 28 okt: Were Di 1 - Den Dungen 1 (3 - 4)

Het ging maar net goed voor Den Dungen. In Tilburg tegen Were Di werd een 0-4 voorsprong nog bijna uit handen gegeven: 3-4.
De 0-4 voorsprong na driekwart wedstrijd doet vermoeden dat Den Dungen tegenstander Were Di overklaste. Maar dat was niet zo. Er was eigenlijk best sprake van twee aan elkaar gewaagde ploegen. Het vroege doelpunt van Lars van Nieuwburg (0-1 binnen 5 minuten) gaf Den Dungen wel zelfvertrouwen. De aanvallende ingestelde Dungense ploeg kreeg kansen, maar ook de thuisploeg deed van zich spreken zonder echter doeltreffend te zijn.

Na rust veranderde dat en was er sprake van een waar doelpuntenfestijn. Den Dungen leek de Tilburgers naar de slachtbank te leiden. In een tijdsbestek van twintig minuten hielpen achtereenvolgens Davy de Veer, Youri van Grinsven en Jeffrey Sterks hun team aan een riante voorsprong. Goed aanvalsspel en een gedegen afronding lagen aan de doelpuntenproductie ten grondslag: 0-4. Were Di toonde echter veerkracht en wist via Nick van Grinsven en Casper de Blouwe de achterstand te halveren: 2-4. Den Dungen werd hierdoor uit het evenwicht gebracht. Het werd er ook niet beter op toen noodgedwongen enkele wisselingen in het team moesten worden doorgevoerd. Weri Di rook zijn kans. De druk werd opgevoerd en toen Abagi tien minuten voor tijd een penalty wist te benutten lag de gelijkmaker in het verschiet. Een volgende treffer werd echter wegens buitenspel afgekeurd. Den Dungen kreeg ook nog een mogelijkheid verder uit te lopen, maar was al blij dat de drie punten met deze score binnen gehaald werden: 3-4.