•

Den Dungen 1

zo 18 nov: TSV Gudok 1 - Den Dungen 1 (2 - 1)

In de uitwedstrijd tegen het hooggeplaatste Gudok was Den Dungen zeker niet de mindere. Bij het laatste fluitsignaal stond het niettemin 2-1. Het verlies was niet verdiend en eigenlijk ook onnodig.

Al jarenlang draait Gudok bovenin mee in de vierde klasse en ook dit seizoen wordt na een succesvolle seizoenstart een hoge klassering ingenomen. Den Dungen heeft zich in de middenmoot genesteld, maar liet zien niet onder te hoeven doen voor de ploeg uit Tilburg. Tot twee keer toe leverden grote mogelijkheden geen succes op. Jens van Grinsven was na een half uur dreigend vanaf links, maar schoot rakelings naast. Direct daarna gaf Bram Wonders een mooi balletje op Stan Schouten, die in de afwerking ook net de verkeerde kant van de paal trof. Een steekbal door het midden leidde voor rust nog wel tot succes voor de thuisploeg, omdat de Dungense keeper André van Grinsven noodgedwongen aan de noodrem moest trekken. De hieruit voortvloeiende penalty werd benut: 1-0.

Na rust was Den Dungen de toonaangevende ploeg. Gudok kwam nauwelijks nog aan goed aanvalsspel toe, terwijl Den Dungen een aantal keren gevaarlijk doorkwam. Dat was vooral het laatste deel van de wedstrijd het geval. Als de gelijkmaker dan in de lucht hangt, wordt aan Dungense kant onhandig uitverdedigd. De afstraffing van deze slordigheid betekent tien minuten voor het laatste fluitsignaal 2-0. Lars van Nieuwburg stelt Loek van Grinsven kort voor tijd nog wel in staat om de aansluitingstreffer binnen te schieten (2-1). Maar ondanks verwoede pogingen een verdiend gelijkspel in de wacht te slepen, blijft het voor Den Dungen daarbij.