•

Den Dungen 1

zo 9 dec: Den Dungen 1 - SV Reeshof 1 (0 - 0)

De grootste kansen waren voor Den Dungen, maar er vielen geen doelpunten. Zowel de thuisploeg als de bezoekers uit Tilburg mochten uiteindelijk ieder één wedstrijdpunt bijschrijven.

Voor rust viel er niet echt veel te beleven. Het bleef een wat oppervlakkige wedstrijd waarbij beide teams om beurten poogden de aanval de zoeken. Diep doordringen tot in het strafschopgebied lukte echter niet vaak. Goede scoringskansen creëren dus al evenmin.

Na rust was Den Dungen de meest toonaangevende ploeg. Vanaf halverwege de tweede helft leidde het veelvuldig balbezit ook tot meer directer aanvalsspel. Het ontbrak af en toe nog wel aan de finesse in de eindpass, maar toch stapelden de momenten zich op waarbij de openingstreffer in de lucht hing. Die bleef echter uit. Uit afstandschoten, met een balletje diep, uit een hoekschop of met een gerichte vrije trap: het lukte de thuisploeg niet om de winnende treffer binnen te schieten. De Dungense verdedigers moesten attent blijven voor een tegenstoot, maar het vertrouwen op een goede afloop bleef. Tien minuten voor tijd leek de Dungense inspanning alsnog beloond te worden, toen Jens van Grinsven spits Jeffrey Sterks bereikte. Zijn kopbal kwam echter via de binnenkant van de paal in de handen van Jeroen Kluijt, de sluitpost van Reeshof. Deze attent keepende veertiger hield zijn doel verder bekwaam schoon en zag nog wat Dungense doelpogingen over en naast de goal verdwijnen. De wedstrijd eindigde zoals die begon: 0-0.