•

Den Dungen 1

ma 22 apr: Den Dungen 1 - Jong Brabant 1 (3 - 1)

Ook tegen Jong Brabant uit Berkel-Enschot liet Den Dungen geen steken vallen in de strijd om de derde periode. Door de 3-1 overwinning blijft er nog steeds uitzicht op de nacompetitie.

Het gehele seizoen al poogt Den Dungen met goed verzorgd voetbal de wedstrijden te spelen. En dat lukt tot dusver buitengewoon goed. Als dan ook nog de tegenstander eenzelfde speelstijl voorstaat, ontstaan er dikwijls aantrekkelijke duels. Dat was ook dit keer weer het geval. Lang niet altijd kunnen alle combinaties vlekkeloos verlopen, maar de intenties aan weerszijden waren goed. Bovendien kende de wedstrijd een uiterst sportief karakter. Al binnen tien minuten stond het 1-1. Den Dungen opende de score toen vleugelverdediger Rens Broeren – hij speelde een prima partij- mee naar voren trok en Youri van Grinsven de kans bood om in te koppen (1-0). Binnen een minuut lag de bal aan de andere kant in het doel. De Dungense defensie verzuimde adequaat in te grijpen en Luc Spierings profiteerde: 1-1. Vervolgens ontstaan er aan beide zijden mogelijkheden, maar gescoord wordt er niet meer voor rust.

In de tweede helft krijgen de Dungenaren een aantal opgelegde kansen. De slagvaardigheid ontbreekt echter. Ook weten de beide keepers zich te onderscheiden op die momenten dat de aanvallers alleen voor hun neus verschijnen. Den Dungen behoudt wel een veldmeerderheid en weet die ook uit te buiten. Ruim een kwartier voor tijd is er voor de Berkel-Enschot sluitpost geen houden meer aan als na een vlotte combinatie de in het strafschopgebied opgedoken Daan van der Heijden raak schiet: 2-1. In de slotfase wordt het krachtsverschil in nog een doelpunt uitgedrukt. Jeffrey Sterks weet Davey de Veer te bereiken, die bekwam voor de 3-1 zorgt.