•

Den Dungen 1

zo 26 mei: SC Elshout 1 - Den Dungen 1 (4 - 0)

In de derde periode zette Den Dungen een serie mooie wedstrijden neer met goede resultaten: zeven keer winst en één gelijkspel. In de slotronde in Elshout ging het mis: 4-0.

In de laatste reguliere competitiewedstrijd werd tegen SC Elshout een aantal vaste krachten uit voorzorg aan de kant gehouden. Hiermee werd geanticipeerd op de eerste ronde van de nacompetitie. Den Dungen wil fysiek en mentaal sterk aan de start verschijnen in een poging promotie af te dwingen.
Elshout wilde er nog wel een wedstrijd van maken. Met de nodige inzet en de duels niet schuwend werd richting Dungens doel getrokken. Dat gebeurde vaak met het hanteren van de lange bal. Binnen tien minuten moest bij een dieptebal door Den Dungen al aan de noodrem worden getrokken. De toegekende penalty betekende 1-0.
Vanwege blessures moest er noodgedwongen nog meer in de opstelling geschoven worden. Gevolg was dat Den Dungen aanvallend nauwelijks in het stuk voorkwam en in verdedigend opzicht niet doortastend genoeg werd ingegrepen. Halverwege de eerste helft en tien minuten voor rust kon de thuisploeg al voldoende afstand nemen: 3-0.

In de tweede helft wist Den Dungen het spel wel meer naar zich toe te trekken. Tot echt vloeiende combinaties kwam het echter niet. In de slotfase kreeg Elshout zelfs de gelegenheid om nog een keer toe te slaan en uiteindelijk 4-0 op het scorebord te laten verschijnen.
Zondag 2 juni a.s. speelt Den Dungen in de nacompetitie in Waalwijk tegen RWB. Winst is geboden om de volgende ronde (10 juni) te bereiken. Als de tweede ronde succesvol wordt doorgekomen, staat er op 16 juni een finale op het programma met als inzet promotie naar de derde klasse!