•

Den Dungen 1

zo 2 jun: RWB 1 - Den Dungen 1 (0 - 2)

Den Dungen wint eerste nacompetitieduel
De eerste hindernis in de strijd om promotie naar de derde klasse werd door Den Dungen succesvol genomen. In Waalwijk werd RWB met 0-2 verslagen.

In de eerste helft kwam de wedstrijd maar moeilijk op gang. Het was het thuisspelende RWB aan te zien dat het reguliere seizoen zijn tol geëist had. Hoewel van goede wil leek de derde klasser verlamd door angst en nauwelijks te geloven in een goede afloop. Den Dungen keek rustig de kat uit de boom en deelde zo nu en dan een plaagstootje uit. RWB dat het van de lange bal moest hebben, kwam na een half uur spelen wel gevaarlijk door. Daan van der Heijden moest aan de noodrem trekken en geel incasseren. De toegekende vrije trap ging rakelings naast.

In de tweede helft verdween de afwachtende houding bij Den Dungen. Er kwam meer lijn in het spel en de combinaties verliepen vloeiender. Verdedigend werd weinig meer weggegeven, terwijl de tegenstander ook op het middenveld werd afgetroefd. Steeds nadrukkelijker wordt de defensie van RWB onder druk gezet. Enkele gevaarlijke afstandschoten en het doorkomen in de zestien meter leveren nog niet meteen succes op. Maar het vertrouwen bij de Dungenaren op een goede afloop groeit zienderogen. Als Loek van Grinsven na 65 minuten alleen op de keeper afgaat en onreglementair wordt gevloerd, zorgt Jeffrey Sterks met een beheerste en rake trap vanaf de penaltystip voor 0-1. De voorsprong komt nauwelijks nog in gevaar. Vijf minuten voor het einde genieten de talrijke Dungense supporters van een hoogstandje van Bram Wonders. Nagenoeg vanaf de achterlijn legt hij na een technisch begaafde actie de bal panklaar voor Davy de Veer, die vervolgens koelbloedig uithaalt ( 0-2).

Na dit mooie resultaat stuit Den Dungen op maandag 10 juni (2e Pinksterdag) in Raamsdonksveer op RFC (de no. 2 van de 4e klasse D). Voor de ploeg die deze partij winnend afsluit, wacht op zondag 16 juni a.s. de finale tegen de winnaar van Vlijmense Boys – Avesteijn.