•

Den Dungen 1

zo 20 okt: Den Dungen 1 - Boekel Sport 1 (2 - 2)

Den Dungen gaf op de valreep de voorsprong nog uit handen tegen het bezoekende Boekel Sport. De punten werden gedeeld: 2-2
Op enkele plaagstootjes van Den Dungen na, waren er in de eerste helft weinig spectaculaire acties voor de beide doelen te bewonderen. Er was de ploeg uit Boekel veel aan gelegen in de vijfde speelronde eindelijk eens wedstrijdpunten te pakken. De meeste aandacht ging dan ook uit naar de verdedigende taken. Ook Den Dungen had moeite om het initiatief echt naar zich toe te trekken. Na een half uur spelen werd van de thuisploeg wel verlangd dat er daden gesteld werden. Er werd toen namelijk tegen een 0-1 achterstand aangekeken, omdat bij een corner Juul Hurkmans boven de mistastende Dungense defensie uit torende en raak kopte: 0-1. De Boekelnaren verzuimden vervolgens de voorsprong uit te bouwen.

In de tweede helft ging Den Dungen beter spelen en men pakte de leiding. Uit twee standaardsituaties werd de achterstand omgebogen. Eerst was het Tom Schuurmans die de bal met een buitengewoon fraai genomen vrije trap tegen de netten liet ploffen: 1-1. Kort daarna werd er hands geconstateerd. Vanaf elf meter schoot Jeffrey Sterks in de 60e min. onberispelijk raak: 2-1. Er ontspon zich een gelijkopgaande strijd met gevaar voor beide doelen. Op het moment dat Den Dungen via Reinier Groenendaal gevaarlijk wordt en de Boekel-keeper ternauwernood kan redden, is het aan de andere kant voor de bezoekers wel raak via Tim Schuijers: 2-2. Het werd nog even spannend en met een beetje geluk had Den Dungen via een kopbal van Jeffrey Sterks de volle buit in handen gehad. Het bleef bij een puntendeling.