•

Den Dungen 1

zo 17 nov: Den Dungen 1 - Zwaluw VFC 1 (1 - 3)

De twee naburige derde klassers spelen niet in dezelfde competitiepoule, maar werden in de beker aan elkaar gekoppeld. Een leuke ontmoeting voor spelers en supporters. Zwaluw won.

Gedurende de gehele eerste helft was Zwaluw de toonaangevende ploeg. Oud-Dungenaar Martin de Laat was na ruim tien minuten ter plekke om op de voor hem bekende wijze de ruimte te kiezen en in de verre hoek de doelman te verschalken: 0-1. Toen na een half uur spelen 0-2 op het bord stond, werd aan Dungense kant even gevreesd voor een afstraffing. Die had er direct na rust kunnen komen als de bezoekers niet verzaakt hadden in de afwerking. Kans op kans werd door de Vughtenaren gemist en de gemakzucht sloop in de ploeg. Geleidelijk aan kwam het door blessures gehavende team van Den Dungen terug in de wedstrijd. Terwijl de twee jeugdspelers Rens Schuurmans en Gijs van Alebeek hun gedrevenheid toonden, zorgde Tom Schuurmans voor de aansluitingstreffer: 1-2. Het in de laatste minuten geopende slotoffensief leverde wel een hectisch moment op, maar resulteerde uiteindelijk aan de andere kant in de genadeklap. Want de tegenstoot in de laatste minuut bracht Zwaluw een ronde verder. Het was Martin de Laat gegund dat juist hij de beslissende treffer op zijn naam mocht schrijven: 1-3.