•

Den Dungen 1

zo 8 dec: Den Dungen 1 - FC Schadewijk 1 (2 - 4)

FC Schadewijk en Den Dungen willen allebei met goed verzorgd voetbal resultaat halen. De bezoekers uit Oss wonnen de onderlinge confrontatie wat geflatteerd met 2-4.

In het eerste kwartier kregen beide ploegen een grote mogelijkheid om de score te openen, maar de beide keepers traden handelend op. Dat lukte doelman Friso de Kroon in de 18e minuut niet toen via een snel opgezette aanval de aanvalsleider van Schadewijk toesloeg: 0-1. Bij het verhinderen van de openingstreffer raakte de Dungense keeper zodanig geblesseerd dat hij vervangen moest worden door Jeffrey Voets. De invaller-doelman verrichtte al vlot na zijn aantreden een fraaie redding met de voet. Kort voor rust kon echter ook hij niet voorkomen dat –opnieuw- Benjamin Duah de voorsprong voor zijn ploeg wist te verruimen. Den Dungen was in de periode daarvoor wat onfortuinlijk bij het benutten van een paar goede mogelijkheden. Het deed niets af aan de 0-2 ruststand.

De thuisploeg kwam in de tweede helft sterk uit de startblokken en toen Jeffrey Sterks de aansluitingstreffer (1-2) maakte, was er hoop op een goede afloop. Den Dungen raakte door een ongelukkige eigen goal echter verder achterop en moest halverwege de tweede helft zelfs een vierde tegentreffer incasseren. Het sierde Den Dungen dat het bleef knokken voor een beter resultaat. Even was er weer hoop toen Loek van Grinsven voor 2-4 kon zorgen. Maar in de slotfase gaven de Ossenaren niet veel ruimte meer weg en stelden de zege veilig.