Den Dungen 1

zo 8 mrt: Den Dungen 1 - BMC 1 (2 - 0)

Den Dungen boekt verdienstelijke overwinning
Na de puntendeling eerder dit seizoen in Berlicum was het voor beide ploegen zaak om de 3 pnt binnen te halen, BMC om mogelijke degradatie af te wenden en Den Dungen om bovenin mee te blijven doen.
Er werd dan ook vanaf het begin fel gestreden en de wedstrijd was volkomen in evenwicht totdat een speler van BMC in de 25 min. wegens herhaaldelijk commentaar op de leiding een gele kaart kreeg, direct gevolgd door een 2de vanwege een kwetsende opmerking richting scheidsrechter. BMC verder met 10 man. Aanvankelijk wist Den Dungen zich geen raad met de ontstane veldmeerderheid, en tot aan de rust was het spel van “Dungense” zijde erg gehaast en rommelig echte kansen blijven dan ook uit voor beide teams.
Na de rust zagen we een ander spelbeeld, BMC stelde zich begrijpelijkerwijs defensief op en Den Dungen wist met verzorgd en gevarieerd aanvalsspel steeds vaker gevaarlijk te worden, Rens Broeren met een afgemeten voorzet op Tom Schuurmans, echter deze weet dit buitenkansje niet om te zetten in een doelpunt. Het volgende buitenkansje kwam na ongeveer 20 min. spelen na rust, Jeffrey Sterks wordt onreglementair neergehaald, strafschop, Jeffrey zelf achter de bal en dat betekend 1-0 op het scorebord, BMC komt deze dreun niet meer te boven, wat volgt is een eenzijdig schouwspel Den Dungen gaat op zoek naar een beslissende 2de treffer en deze komt er ook na een magistrale passeerbeweging van een uitblinkende Loek van Grinsven weet hij de bal vanaf de achterlijn terug te leggen op Jens van Grinsven aan wie deze niet te missen kans wel besteed is 2-0.
Doelman Friso de Kroon moet vlak voor tijd voor de 1ste maal deze wedstrijd zijn klasse tonen en handelend optreden het is tekenend voor de aanvallende onmacht van BMC vandaag, dat deze poging van de voet van de verder foutloze Remco van Krieken kwam. Een mooie overwinning met voorlopig een 2de plaats op de ranglijst als gevolg.