•

Den Dungen 1

zo 17 okt: Schijndel/DE WIT 1 - Den Dungen 1 (1 - 1)

Strijdbaar Den Dungen neemt een verdiend punt mee uit Schijndel.
Als twee goed voetballende ploegen beide voor de winst gaan is uiteindelijk het publiek de winnaar, zo ook vandaag. Lekker weer een prima bespeelbare grasmat kortom een heerlijke voetbalmiddag.
Vanaf de aftrap schiet Den Dungen uit de startblokken via Bjorn de Kort met een mooi diepe bal naar Lex vd Biggelaar, wiens voorzet door Bjorn rakelings over het doel wordt geschoten, de toon is gezet. Schijndel weet gaandeweg de wedstrijd meer overwicht te creëren en komt zelfs tot een niet te missen kans op de 1-0 echter de afwerking laat te wensen over, Den Dungen komt hiermee goed weg en blijft zelf dreigend met name via de linkerflank, tot grote kansen komt het echter voor beide ploegen niet meer en we lijken dan ook op een 0-0 ruststand af te koersen. Diep in de blessuretijd krijgt Schijndel tot 2x toe de kans om met een vrije trap gevaar te stichten, de 2de poging van uitblinker aan Schijndelse zijde Stan Guns is raak, Friso de Kroon tikt de bal nog uit de kruising maar de bal beland via de lat achter op zijn schouder en ploft zo in het doel de 1-0 is een feit.
De 2de helft zien we het spelbeeld volledig onze kant op kantelen onder aanvoering van de tandem op het middenveld Loek van Grinsven en Luuk van Loon wordt Schijndel op eigen helft gedrukt, de 1-1 kan niet uitblijven en als de wederom prima spelende Teun van Boxtel op links doorkomt en met een afgemeten voorzet Lex vd Biggelaar bediend weet deze laatste knap met de kop de verdiende gelijkmaker op het bord te zetten. Beide ploegen moeten genoegen nemen met 1 punt daar waar ze uiteraard gehoopt hadden op meer.