•

Den Dungen 1

zo 1 mei: Den Dungen 1 - FC Schadewijk 1 (3 - 0)

Volle buit voor Den Dungen
Tegen Schadewijk revancheerde Den Dungen zich voor de eerder in het seizoen geleden nederlaag. Door de 3-0 overwinning wordt uitzicht gehouden op een mooie klassering op de ranglijst.

Vanaf het begin af aan nam Den Dungen het heft in handen. Vooral de vleugelspelers werden aan het werk gezet en enkele keren buitengewoon goed bediend. De diepgang leverde gevaar op en ook scoringsmogelijkheden. Lex van den Biggelaar verzilverde er hiervan twee. Eerst werd hem een niet te missen kans geboden (1-0) om vervolgens kort voor rust met een fraaie volley nummer twee in de netten te knallen: 2-0.
De bezoekers voerden in de rust enkele mutaties door en deden hierdoor in de tweede helft nadrukkelijker van zich spreken. Er ontstonden enkele hachelijke momenten in het Dungense strafschopgebied en ook de lat stond de Osse aanvallers in de weg. De aansluitingstreffer bleef echter uit. Na deze opleving van Schadewijk herpakte Den Dungen zich en liet geen misverstand bestaan over het uiteindelijke krachtsverschil. Kort voor het einde wist Joep Kaarsgaren goed gebruik te maken van zijn snelheid. Hij behield het overzicht en liet 3-0 op het scorebord noteren.

Den Dungen mist een aantal vaste krachten in het team. Trainer Kevin van Emmerik zal echter blij zijn met zijn kwalitatief sterke selectie, want de spelers die ingepast werden, speelden alleszins verdienstelijk. Dit geeft vertrouwen voor de resterende wedstrijden waarbij een gooi gedaan kan worden naar de derde periodetitel en de nacompetitie binnen bereik komt.