•

Den Dungen 1

zo 15 mei: Den Dungen 1 - Schijndel/DE WIT 1 (1 - 3)

Den Dungen verliest van aanstaande kampioen Schijndel
Voor talrijke toeschouwers bood Den Dungen aardig partij tegen Schijndel, maar moest wel zijn meerdere erkennen in de ploeg die op weg is naar het kampioenschap in de derde klasse C: 1-3.

Vooraf was Schijndel de favoriet, maar het had zo maar gekund dat Den Dungen direct na het eerste fluitsignaal al de leiding had genomen. De inzet van Joep Kaarsgaren verdween echter via de keeper en de paal aan de verkeerde kant van het doel. Daarna bleef het bij wat plaagstootjes van de thuisploeg. Schijndel nam gaandeweg de controle over en drukte dat nog voor rust uit in drie doelpunten. Eerst verdween een afstandsschot van Marc Onwezen in de kruising. Even later werd dit kunststukje herhaald door de opstomende linksachter Bart de Wit: 0-2. Kort voor rust leek het pleit voor Den Dungen al beslecht, toen Thomas-Jan van Raaij raak kopte: 0-3.
Toch wenste Den Dungen zich niet bij deze achterstand neer te leggen en herstelde zich in de tweede helft zichtbaar. Het was echter de verdienste van de Schijndelnaren zelf dat men niet echt in de problemen kwam. Den Dungen kreeg namelijk niet de gelegenheid gevaar te stichten in het vijandelijk strafschopgebied. Met een fraaie -enigszins gelukkige- afstandstrap lukte het Loek van Grinsven nog wel de eer te redden. Daarna leefde Den Dungen even op en creëerde Schijndel wat kleine mogelijkheden. Gescoord werd er niet meer. De eindstand (1-3) was uiteindelijk een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen.