•

Den Dungen 3

zo 15 okt: TEC 2 - Den Dungen 3 (1 - 0)

Het 3e verliest onnodig in Tiel.

Op deze nazomerse zondag stond de uitwedstrijd tegen TEC uit Tiel op t programma. Op het verlaten sportpark begon de wedstrijd om 12 uur onder schitterende weersomstandigheden. Dit was ook meteen het enige mooie aan de wedstrijd. Vanaf minuut 1 drukte de scheidsrechter zijn stempel op de wedstrijd door ieder geluid dat uit de mond van een Dungenaar kwam af te fluiten en een vrije trap aan TEC te geven. Door alleen maar op geluid te letten vergat hij zijn fluit te gebruiken waarvoor hij hem daadwerkelijk gekregen had, namelijk voor het affluiten overtredingen. De scheids floot nergens voor maar hier mocht niks van gezegd worden, waardoor er een steeds grimmigere sfeer op het veld onstond. Dit leidde uiteindelijk tot een opstootje met rake klappen, maar de scheids greep wederom niet in. Na een lange pauze werd er besloten toch door te voetballen, alleen van goed voetbal was geen sprake meer. Het was van beide kanten lange ballen pompen om zoveel mogelijk duels te kunnen vermijden en uiteindelijk was het TEC dat halverwege de 2e helft door een defensieve fout de 1-0 kon maken. Den Dungen werd op het einde sterker, alleen van een gelijkmaker kwam het niet. De scheidsrechter vond het na 37 minuten spelen in de 2e helft wel mooi geweest. Vol ongeloof over de tegenstander en de scheids keerde Den Dungen huiswaarts. Weliswaar met 0 punten, maar blij dat ze dit seizoen niet meer bij TEC op bezoek hoeven.

De volgende wedstrijd is op 29 oktober tegen een andere club uit Tiel, dan komt de hekkensluiter RKTVC 2 op bezoek in Den Dungen.