•

Den Dungen 3

zo 26 nov: Beesd 2 - Den Dungen 3 (0 - 3)

Den Dungen wint overtuigend van Beesd

Na de nederlagen tegen DSC en Gestel was het weer een tijd voor een positieve wedstrijd van Den Dungen. Om nog terug te komen op die wedstrijden: tegen DSC gaven we niet thuis en verloren we terecht met 2-0 zonder ook maar één fatsoenlijke kans te creëren. De week erop ging het voetballend beter, vooral de eerste helft, maar in de 2e helft bleek dat Gestel de beter ploeg was en trokken aan het langste eind.

Maar vandaag tegen Beesd had het 3e de kans om na 3 nederlagen op rij weer eens punten te pakken. We wisten van voorgaande jaren dat Beesd een stugge ploeg is en zich niet makkelijk gewonnen gaf. Toen we op sportpark Molenzicht aankwamen schrokken we ons kapot, want er lag een heus splinternieuw kunstgrasveld. Alleen de club besloot om dit kunstgrasveld te sparen en de wedstrijd op de schapenwei langs het kunstgras af te werken.
Ondanks dit alles was al snel duidelijk wie er vandaag speelde om te winnen: Den Dungen. Het 3e had constant de bal alleen echte kansen werden er nog niet gecreëerd. Beesd kwam er af en toe uit via de counter, alleen ook dat leidde niet tot doelpogingen, waardoor gelengeheidskeeper Rob een aangename return onder de lat kende.
Na de rust was het spelbeeld precies hetzelfde als de eerste 3 kwartier, alleen wist Den Dungen nu wel te scoren. Al kort na rust was het Marijn met een goede actie die Dari wist te vinden en de verlossende 0-1 maakte. Den Dungen bleef aanzetten en Jari zorgde met een schitterende lob over de 2.10 meter lange keeper voor de 0-2. De wedstrijd was gespeeld en Dari zorgde met een verwoestend afstandsschot voor de kers op de taart. 0-3.
De scheids floot af en Den Dungen boekte een prima en dikverdiende zege.

Volgende week volgt een lastige thuiswedstrijd, wanneer ongeslagen koploper Wilhelmina op bezoek komt.