•

Den Dungen 3

zo 13 mei: Den Dungen 3 - DSC 2 (3 - 2)

Den Dungen haalt 9 punten in één week!

Het 3e heeft een mooie week achter de rug, waarin het 3 wedstrijden won én het jaarlijkse teamuitje op het programma stond. Te beginnen bij de inhaalwedstrijd uit tegen OSC'45 2.
Vanaf minuut 1 was het duidelijk wie er graag wou winnen en wie vrede had met een 0-0. Den Dungen maakte het spel en ging op zoek naar de openingstreffer, maar ondanks een aantal grote kansen viel deze niet. Daarna werd het spel minder en leek het, zoals OSC graag wilde, af te gaan op een bloedeloos gelijkspel. Totdat supersub Jardy in de 89e minuut de trekker overhaalde op de rand van de 16 en eindelijk de verdiende 0-1 binnenschoot. De mannen uit Orthen waren verslagen en hadden geen zin meer om een stormoffensief te beginnen de laaste paar minuten, dus won Den Dungen dik verdiend.

Een paar dagen later stond het hoogtepunt van de week op het programma: Het jaarlijkse teamuitje. Daarvoor moest nog wel een potje gevoetbald worden. Weer een inhaalwedstrijd, deze keer op bezoek bij Alem 2. Nadat we met zijn allen hadden ontbeten gingen we op weg naar Alem. Op het begin ging het gelijk op, met een paar kansen over en weer. Daarna was het Den Dungen dat sterker begon te voetballen en een aan keer zeer gevaarlijk werd via de snelle zijkanten met Jordan en Marijn. Uiteindelijk was het Nick Spierings die na een strakke voorzet van Dari de 0-1 binnen schoot. Na de rust was het krachtsverschil groter. Er was constant dreiging en het was wachten op de 0-2 van Den Dungen. Vele grote kansen werden gemist, maar uiteindelijk was het Jordan die de bal van de centrale verdediger wist af te snoepen en kalm de 0-2 binnenschoot. Alem deed in de blessuretijd nog iets terug door de 1-2 te maken, alleen de 3 punten gingen mee terug naar Den Dungen. Een prima start van een mooie dag, want het teamuitje + BBQ was weer een groot succes.

Als laatste in deze drukke week stond de thuiswedstrijd tegen DSC 2 op het programma. De vorige keer in Kerkdriel werden we kansloos met 2-0 verslagen, dus we hadden iets recht te zetten voor Henri. Dat de meeste de avond ervoor weer eens niet naar huis konden was goed te zien het eerste half uur. DSC had de bal, Den Dungen zakte in en kwam er af en toe op de counter gevaarlijk uit. De meeste kansen waren echter voor DSC en het was een klein wonder te noemen dat we met 0-0 de rust in gingen. Na de rust ging het spel meer gelijk op en was het onze Spaanse vriend Fran die na een assist van Dari de 1-0 binnen wist te schieten. Dit werd lang volgehouden, totdat DSC in de 83e minuut de verdiende gelijkmaker maakte. De laatste minuten van dit duel zijn er een voor in de boeken. In de 85e minuut zag een middenvelder van DSC gelegenheidskeeper Piet, die overigens een prima wedstrijd keepte, iets te ver voor zijn goals staan en dacht maar eens te schieten vanaf 40 meter en maakte de goal van zijn leven. 1-2. Meteen na de aftrap volgde een lange bal naar voren, die via de kluts door een verdediger van DSC in eigen goal werd gewerkt. 2-2. In de laatste minuut was het Dari die de bal van een verdediger van Kerkdriel af wist te pakken en met een schitterende lob de winnende 3-2 wist te maken. Wederom 3 punten voor Den Dungen dat nu stevig op de 5e plek staat.

Nog 2 wedstrijden tot het einde van het seizoen. Als laatste spelen we op 27 mei thuis tegen Alem, maar volgende week volgt eerst de lastige uitwedstrijd bij Wilhelmina 2, waar we gaan proberen het kampioensfeest te verpesten.