•

Den Dungen 3

zo 14 okt: Alem 2 - Den Dungen 3 (0 - 4)

'T 3e wint overtuigend in Alem

Na 2 nederlagen op rij was het tijd om weer eens punten te pakken. In en tegen Alem werd 0-4.

Terugkomend op de 2 nederlagen. De wedstrijd in Drunen was een open en leuke wedstrijd met RKDVC 6 als waardige tegenstander. De eerste helft had Den Dungen het overwicht, de 2e helft was voor de mannen uit Drunen. Het leek af te stevenen op een 1-1 gelijkspel, maar uiteindelijk was het RKDVC dat aan het langste eind trok.
Een week later volgde de thuiswedstrijd tegen het immer gezellige TEC. Zoals gewoonlijk kwamen deze mannen niet om te voetballen, maar waren ze alleen maar bezig met provoceren, intimideren en irriteren. TEC verlaagde zich tot het uiterste dieptepunt door, buiten het zich van de scheidsrechter om, de tegenstander te bespugen. De wedstrijd ging met 0-1 verloren en daarnaast raakte Nick vd Pol ook nog eens zwaar geblesseerd aan zijn schouder. Een vervelende en frustrerende middag voor Den Dungen.

Op 14 oktober stond de uitwedstrijd tegen Alem 2 op het programma. Het was zomers warm maar ondanks dat er een mooiere route via het pontje ligt werd er dit keer wederom gekozen om over de A2 richtig het pittoreske Alem af te reizen. Afgelopen mei speelde 't 3e nog 2 leuke competitiewedstrijden tegen Alem en deze werden beide winnend afgesloten, dus de hoop op een goed resultaat was gegrond. De wedstrijd was amper 5 minuten bezig toen er een speler van Alem ongelukkig met zijn hoofd tegen de paal viel. Het leek in eerste instantie mee te vallen, maar al snel werd duidelijk dat er sprake was van een serieuze hoofdwond. Deze moest ter plekke behandeld worden en uiteindelijk ook nog in het ziekenhuis. Beterschap vanuit Den Dungen! Na deze onderbreking kon de wedstrijd verder gaan en was het Den Dungen dat de bal had en enkele kleine kansen creëerden. De schoten werden steeds dreigender en nadat Jari al een keer de lat had geraakt was het nu de keeper die de bal keerde, maar Yannic stond goed opgesteld en schoot alweer zijn 3e treffer van het seizoen binnen. Hoewel Den Dungen de 1e helft de bal had, was het Alem dat enkele grote kansen had. Ze verzuimde echter te scoren en dat zorgde voor een 0-1 ruststand.
Na de thee was er maar 1 ploeg die aanspraak maakte op de overwinning en dat was Den Dungen. De ene na de andere kans werd gecreëerd en het was Jordy die uit een corner van Nick Spierings de bevrijdende 2-0 binnen kopte. Het was onze keeper Luuk die direct na deze goal wél op stond te letten, want binnen één minuut na de Dungense goal stond de spits van Alem 1 op 1 met de goalie. Maar Luuk keepte zoals vanouds weer ijzersterk dus bleef de stand 0-2. Daarna was Alem gebroken en kon Den Dungen de score uitbreiden. Jari schoot mooi de 0-3 binnen en het was uiteindelijk Mike (Ja, echt) die na een mooie individuele actie voor de 0-4 tekende. Een mooie en dik verdiende overwinning voor Den Dungen 3!
Gijs en Jurre van de A1, bedankt voor het meedoen!

Volgende week volgt opnieuw een uitwedstrijd, dit keer tegen Zwaluw 3.