Den Dungen 3

zo 9 dec: Baardwijk 4 - Den Dungen 3 (2 - 4)

Belangrijke driepunter net voor de winterstop.

'T 3e heeft 3 belangrijke punten behaald op bezoek bij Baardwijk.
Doordat de scheids het af het laten weten, moest er snel nog een stand-in geregeld worden. Ondanks dat deze scheids direct verbonden was met de tegenstander, floot hij een uitstekende en eerlijke wedstrijd!
Toen we rond kwart voor 3 eindelijk onderweg waren was het Baardwijk dat iets beter uit de startblokken kwam. Den Dungen moest nog even wennen aan het natte grasveld, maar na een minuut of 15 nam Den Dungen het heft in handen en creëerde het veel kansen. Uiteindelijk was het Erik die na een goeie actie de 0-1 binnenschoot. Daarna volgde er snel enkele kansen voor de 2-0, alleen de goal bleef uit. Voor rust kwam Baardwijk langszij via een penalty na een domme overtreding in het strafschopgebied. We gingen dus met 1-1 rusten.

Na de rust was het spelbeeld hetzelfde: Den Dungen had de bal en Baardwijk probeerde af en toe gevaarlijk te worden via een lange bal. Ze waren voor hun eigen doel wat scherper, want een eigen goal zorgde voor de 1-2. De steekpass van Erik en de voorzet van Gio daaraan voorafgaand waren uitstekend. Niet lang daarna tekende Mike voor de 1-3 en leek het klaar. Alleen de grote spits van Baardwijk schoot, na redelijk slecht verdedigen, makkelijk de 2-3 binnen en de mannen uit Waalwijk kregen weer wat hoop. Alleen die hoop was snel vervlogen toen Jari de 2-4 binnenschoot en de wedstrijd definitief klaar was.
Drie hele belangrijke punten voor Den Dungen waardoor we als middenmoter de winterstop ingaan. Fijne dagen en tot 2019!