•

Den Dungen 3

zo 17 feb: Den Dungen 3 - RKDVC 6 (2 - 1)

Den Dungen 3 wint ook haar 2e competitiewedstrijd van 2019

Na de 1-2 overwinning uit bij Nemelear stond de thuiswedstrijd tegen RKDVC 6 op het programma. De uitwedstrijd werd eerder dit seizoen met 2-1 verloren, dus we wisten dat ons een goede tegenstander te wachten stond die niet voor niets stevig op de 3e plek staat. Onder lenteachtige omstandigheden werd om 12:30 afgetrapt.

'T 3e begon uitstekend aan de wedstrijd. Er werd hoog druk gezet en het balbezit was voor Den Dungen. Dit zorgde ook al snel voor een 1-0 voorsprong door Jari. Den Dungen drukte door een kreeg al snel kansen op de 2-0. Op een gegeven moment ontsnapte Dari aan de verdediging en dacht 1 op 1 naar de goal te gaan, alleen de aanvoerder wist dit te voorkomen door hem op onreglementaire naar de grond te trekken op zo'n 20 meter van de goal. De scheidsrechter liet het bij een gele kaart en vrije trap, waarbij RKDVC niet hoefde te klagen. De vrije trap werd door Jari uitstekend over de muur in de linkerhoek geschoten waardoor de score na 16 minuten spelen 2-0 bedroeg. Het spelbeeld veranderde daarna iets, de bal was meer voor RKDVC maar de kansen voor Den Dungen, alleen de score werd niet verder uitgebreid.

Na de thee ging RKDVC meer naar voren voetballen, opzoek naar de aansluittingstreffer. Den Dungen stond echter verdedigend goed en kreeg zelf ook nog de nodige kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Uiteindelijk viel de Drunense goal toch nog in de 86e minuut en was het nog een aantal minuten spannend, maar Den Dungen wist de 3 punten over de streep te trekken.

Al met al een verdiende overwinning na een goede start van 't 3e en deze 3 punter betekent een stijging naar de 4e plek op de ranglijst! Komende 2 weekenden geen wedstrijd, en na de Carnaval wordt de competitie op 10 maart hervat met een thuiswedstrijd tegen naaste concurrent Zwaluw 3. Tot dan!