•

Den Dungen 5

zo 30 sep: Den Dungen 5 - FC Engelen 3 (3 - 3)

De competitie gaat vandaag van start voor Den Dungen 5. Weinig transfers in de zomer maar wel een nieuw klein lid, en één in aankomst! Dat is goed nieuws. Maar voor nu een nieuw seizoen waarin wij, als DD5, natuurlijk weer voor het hoogst haalbare gaan.

De tegenstander van vandaag, FC Engelen. Een geduchte tegenstander want ze zitten niet voor niks bij ons in de competitie. Zij mochten kant kiezen en DD5 trapt af. De aftrap ging nog goed maar verder was het aan de kant van DD5 niet echt om aan te zien. Veel kansen waren er ook niet maar door een gebrek aan inzet bij Den Dungen lukte het FC Engelen om door een (mooie) actie op voorsprong te komen. Vervolgens nog een slechte pass door het midden waardoor FCE de 0-2 op het scorebord zette. Maar eindelijk begint DD5 een beetje te voetballen.

RUST.
In de rust zijn door onze leider weer de nodige wissels en tactische wijzigingen besproken. Dat in combinatie met de peptalk van onze leider zorgt ervoor dat DD5 klaargestoomd is voor helft nummer 2!

DD5 speelt een stuk beter in de 2e helft en dankzij een mooie actie van Laurens kan Rick de 1-2 binnentikken. De wedstrijd wordt meteen een stuk spannender en dat voelt FCE ook. Af en toe wordt er hard gespeeld maar de tegenstanders zijn aardig aan elkaar gewaagd. Toch krijgt DD5 de beste kansen maar helaas worden deze (best grote kansen) niet benut. Halverwege de 2e helft geniet Paul van zijn nieuwe plek als rechtsback en door een mooie actie langs de zijlijn bereikt hij Chris die de bal met een flinke knal via onderkant lat binnenschiet. DD5 tegen FCE staat opeens 2-2! Supporters gaan erachter staan en het gaat erom spannen! Nu begint een rommelige fase waarin veel strijd word geleverd en DD5 op jacht gaat naar de voorsprong. De kansen zijn er maar worden niet afgemaakt. Aan de andere kant van het veld dan helaas weer een foute bal door het midden waardoor FCE opeens de voorsprong weer in handen heeft. De wedstrijd is nog een paar minuten (officieel iets langer) en DD5 doet er alles aan om FCE niet met de winst naar huis te laten gaan. Druk wordt gezet en door een overtreding in de 16m van FCE geeft de scheidsrechter nu wel een penalty aan DD5. Killer Rick maakt deze met gemak en zorgt voor de gelijkmaker, 3-3.

De VERDEDIGING en KEEPER waren SUPER vandaag (op die ene van de foute ballen na). Aanval en middenveld speelde ook goed.

Het kan nog stukken beter jongens maar het eerste puntje is binnen en die komen er nog veel meer bij!