Den Dungen 6

zo 20 okt: B.V.V. 3 - Den Dungen 6 (1 - 4)

Na de succesvolle campagne in de groep was het tijd voor de knock-outfase. Het beloofde een pittige pot te worden tegen de altijd sportieve ex-landskampioen uit 1949...BVV. Op een natte grasmat hielp de hond van Gabi, een Zimbabwaanse ritsback, ons met het rondootje.

De dierlijke support was een goede steun in de rug. Dat had Werner wel nodig toen hij de bal bijna in de eigen kruising jaagde. Teun bleek met een katachtige reflex redding te bieden.
Sander brak de ban met een intikker op een strakke lage voorzet van Brent. De 0-1 voorsprong bleek echter niet houdbaar toen Den Dungen achterin brokken maakte en de langharige spits van BVV met een acrobatische volley de 1-1 scoorde. Hij dankte daarop een of andere hogere religieuze macht. Niet genoeg is de veronderstelling, want na een harde vrije trap van Werner en keepergegrabbel tikte Tom net vóór rust ons op 1-2.

De tweede helft begon fel met Thomas die wilde checken of de scheidsrechter kaarten bij zich had. Zijn onbesuisde ongelukkige tackle werd bestraft met geel. Met tien man bleven we echter rustig en Dennis kon tijdens de siësta van de thuisploeg de bal prikken in de korte hoek. Tim besloot de eindstand op 1-4 met een halve voorzet die over de keeper in het doel beland. In de emotie liet BVV zich niet van zn beste kant zien. Veel geschop, provocaties en scheldwoorden passeerden de revue. "Billy ff wisselen jonguh, dalijk kun je anders niet meer ons terug rijden", waren de wijze woorden van coaches Mark en Brad. De scheids floot overigens keurig en liet het niet escaleren tot meer. De klinker van de week is voor Thomas, onze enige echte kaartenpakker (tot nog toe).