•

Den Dungen 1

zo 6 nov: SBC 1 - Den Dungen 1 (3 - 4)

Den Dungen boekt makkelijke zege op SBC en haakt aan in de TOP van het klassement 3-4 (0-2).
De eindstand doet wellicht anders vermoeden maar het werd vanmiddag een relatief makkelijke middag op een glad kunstgrasveld onder barre weersomstandigheden.
Al vroeg in de wedstrijd kwamen we op voorsprong via Tom Schuurmans die door een goed spelende Gijs van Alebeek vrij voor de doelman werd gezet 0-1. Niet veel later stoomt Teun van Boxtel op en rond werkelijk schitterend af 0-2. Het restant van de 1ste helft zien we van onze kant een rommelig spelbeeld en een SBC wat amper een vuist kan maken. Zij hadden nog wel pech bij een doelpoging waarbij de bal via de buitenkant van de paal langs ging. De 2de helft vliegen we uit de startblokken voordat SBC het weet staat het 0-4 via doelpunten van Bjorn de Kort en jawel Stijn Lamers, die nooit had gedacht dat zijn treffer vandaag ook de winnende zou blijken te zijn. Want wederom werd ons spel wat rommelig en dit maal lukt het SBC wel om het net te vinden en 1-4 aan te tekenen de eer gered. In de 80ste min. wordt het zelfs nog 2-4 en 5 min. voor tijd beslist de overigens prima fluitende scheidsrechter na vermeend “hands” om SBC een strafschop te geven 3-4. Dan wordt het toch nog even een hectische wedstrijd met een alles of niets offensief gaat SBC op zoek naar de gelijkmaker maar die blijft voor ons gelukkig uit nadat doelman Ties Kooijmans in een 1 tegen 1 situatie zijn tegenstander de baas blijft. Al met al een verdiende overwinning en weer 3 punten erbij. Volgende keer gewoon uitspelen en het niet meer zo spannend maken jongens.