•

Den Dungen 1

zo 20 nov: SJO/SSA VESTA'19 1 - Den Dungen 1 (1 - 2)

Zwaarbevochten overwinning Den Dungen op Vesta’19. 1-1 (1-2)
Vesta’19 en Den Dungen troffen elkaar voor heb eerst in competitie verband, en hoewel de gastheren de aftrap deden was het Den Dungen wat binnen 15 sec.. de 0-1 aantekende, na goed druk zetten van Stijn Lamers kwam de bal in de 16mtr bij Luuk van Loon en dan is het meteen raak een droomstart en een opmaat voor een ruime uitslag zou je denken. Maar Vesta’19 herpakte zich en knokte voor elke meter wat resulteerde in een boeiende wedstrijd, net voor rust kwam Vesta’19 langszij door een treffer van Jacques de Vocht. Dan valt Dave de Veer geblesseerd uit en spelen we een aantal min. met 10 man en weten met hangen en wurgen de rust te halen. Meteen na rust had Silas Postma een uitgelezen kans op de 1-2 echter stond zijn vizier niet goed afgesteld en ging de bal over. Dan met de aanhoudende regenval wordt het veld steeds slechter bespeelbaar en wordt het een echte vecht wedstrijd, beide teams spelen voor de winst maar het is Den Dungen wat de meeste kansen creëert, schoten van Tom Schuurmans en Lex vd Biggelaar worden echter vakkundig verwerkt door de doelman van Vesta’19. Rond de 30ste min. na rust moet doelman Thies Kooijmans (die in een bloedvorm verkeerd) ingrijpen bij een leep boogballetje en kan hij erger voorkomen door de bal met een uiterste krachtsinspanning tot hoekschop te verwerken. Niet veel later is het 1-2, Mathijs Mol denkt met een schuiver langs de keeper de bal binnen te kunnen steken echter het natte veld remt de bal dusdanig af dat het twijfelachtig was of deze ook de doellijn zou passeren, maar dan is daar Gijs van Alebeek die zijn harde werken eindelijk beloond ziet en de bal binnenschuift. Wat volgt zijn nog een aantal hachelijke situaties de mouwtjes worden opgestroopt en met veel inzet en strijd wordt de wedstrijd over de streep getrokken, complimenten.