•

Den Dungen 4

zo 11 dec: Den Dungen 4 - Emplina 5 (1 - 0)

De laatste wedstrijd voor de winterstop, de topper tegen Emplina. Na de deceptie tegen HHC (gelijk) en Maliskamp (verloren), waren we er wel een beetje bang voor. Het zou in ieder geval een zware dobber worden. Emplina was al 8 wedstrijden (van de 9!) ongeslagen en kon een groot gat slaan tussen de top en subtop.
Het aftastende begin sloeg snel om en het ging even redelijk gelijk op. Na een slimme vrije trap van Emplina kwam Den Dungen goed weg, de bal kwam via de lat maar net voor de doellijn terecht. Niet veel later counterde Den Dungen goed naar de 1-0. Via Niels werd Rick H gevonden die op zijn beurt Remy perfect bediende. Remy rondde knap af en schoot de bal zuiver binnen.
Na rust werd het spelbeeld steeds eenzijdiger. Emplina viel aan en voerde enorm de druk op. Den Dungen beperkte het spel tot sjouw-en-trek-werk en hield zo goed als kan de deur dicht achterin. Met enkele hachelijke momenten hing de gelijkmaker ongeveer de hele tweede helft in de lucht. Met veel inzet en hardwerken hebben we deze overwinning toch wel knap binnengesleept en staan we stevig in de top 5! Op naar een mooie tweede seizoenshelft.