•

Den Dungen 6

zo 5 sep: Den Dungen 6 - RKKSV 4 (2 - 3)

Na maanden van wachten, trainen, zuipen, vakantie, vaccineren en testen kon éindelijk seizoen 2021/2022 beginnen voor Den Dungen 6.
Een bekerwedstrijd stond op het programma thuis tegen RKKSV. Keeper/aanvoerder en dd6-vedette Teun was vandaag niet in de juiste gezondheid om te spelen, we wensen hem allemaal een spoedig en gezond herstel. Stijn keepte in zijn plaats.

Het vierde was zo vriendelijk om Rowan en Tim te vragen of ze voorafgaand aan hun eigen pot voor ons wilden spelen, bedankt voor hun bijdrage.
De eerste minuten binnen de lijnen kreeg DD6 geen vat op de snelle aanvallers. We konden niet verhinderen dat de 0-1 en 0-2 vielen voor rust. Gelukkig deed Rowan iets terug. Op aangeven van assistenkoning Tim schoot hij met dodelijke precisie 1-2 vlak voor rust.

In de rust gaf de staf in samenspraak met de selectie behalve constructieve tips ook tops. Een nieuw foefje wellicht om de teambuilding te verbeteren.
In de hete ochtendzon was van een zeker effect niets te merken. RKKSV scoorde de 1-3. Stijn hield daarna zijn doel verder keurig schoon. Het slotoffensief werd ingezet door Pepijn, een afstandsschot van hem kon pas op het laatste moment verwerkt worden door de doelman.
RKKSV moest daarna verder met een ondertal van tien man. Hoop doet leven en geluk kan dat ook. Tim maakte na knullig verdedigen de 2-3. Een hoopgevende ontwikkeling die helaas niet mocht baten in een gelijkspel. We moesten onze meerdere erkennen in de heren uit de Kruisstraat, wat geen schande is aan het begin van het seizoen zonder enige conditie daarvoor op te doen