•

Den Dungen 6

zo 12 sep: BMC 7 - Den Dungen 6 (2 - 2)

Op een benauwde zondagochtend traden we in pak aan voor de bekerderby tegen BMC. Het vierde was weer zo gastvrij om Joey (rentree), Pim en Stef mee te laten doen. Nu hadden we twee keer Pim in de basis - en één Jasper. Hij mocht direct debuteren in de punt van de aanval. De eerste helft speelde BMC dominanter dan ons. Na een vlotte aanval maakten zij dan ook de terechte 1-0. De technische staf wisselde daarna meteen, maar wat gebeurt hier nou? Stef deed zn hesje uit als grensrechter en ging twaalfde man spelen. Max coachte hem dat het een goed idee was om een VanBommeltje uit te voeren. Gelukkig keerde Stef snel terug buiten de lijnen. Sportiviteit boven alles.
In de rust bedacht coach Mark een tactische omwisseling, z'n onnavolgbare redenatie ging als volgt: "We hebben op het moment weinig middenvelders, daarom gaan we 4-4-2 spelen!"
Met dat in het achterhoofd ging het draaien bij Den Dungen 6, de balans op het middenveld vonden we makkelijker. Justin had aan de linkerkant het overzicht om de bal diagonaal te pasen naar Pepijn die niet faalde voor de doelman, 1-1. De wedstrijd kon nu alle kanten op, dat kon je zien. Uiteindelijk kwam DD6 op een 1-2 voorsprong nadat Pim (van het vierde) de voorzet van Cis onhoudbaar binnenschoot. Het vervolg van de match liep Den Dungen achteruit om de voorsprong te verdedigen. Teun redde ons samen met een solide defensie, maar het mocht niet baten. Pim (van t zesde) speelde de bal te zacht terug naar Teun en dat bleek fataal, 2-2. Kan gebeuren en het zal niet de laatste keer zijn dat een Dungenaar eens een foutje maakt.
Het gelijkspel blijkt verdiend na een mooie pot in Berlicum, volgende week wachten de 35-plussers van Maliskamp.