•

Den Dungen 6

zo 12 feb: Emplina 8 - Den Dungen 6 (2 - 0)

Den Dungen heeft in de strijd om het kampioenschap in de kelderklasse verloren. Uit in Empelina werd het ons erg moeilijk gemaakt op een veld wat leek alsof een kudde lomp vee erover gestampt had. En we moesten nog beginnen! Dean kreeg de eerste grote kans maar via een verdediger ging de bal net langs. Jens kreeg ook een paar grote kansen. Daar was hij zo kapot van dat hij de bal bij een inworp van onze kant op een slakkentempo ging halen. Iedereen zag het gras groeien terwijl hij heen en weer slenterde. Het was eerlijk gezegd wel het hoogtepunt van een gelijkopgaande maar slordige eerste helft. Er werden meer scheldwoorden uitgewisseld dan goede passes.
De tweede helft begon rampzalig voor DD6, in een counter werd onze verdediging en de verder goed keepende Pepijn verschalkt. Daarna kreeg Den Dungen veel kansen. Max alleen op de keeper, volley Cis, Jens naast, Dean gepakt door keeper. Het mocht echter niet baten. De vlagger van dienst en de scheidsrechter floten daarna keurig de meerderheid van onze aanvallen dood. Max maakte een ongelukkige overtreding in de zestien waar je een strafschop voor kan geven maar ook niet. De 2-0 vormde het einde van onze aspiraties op een resultaat. De kampioenschapsdroom kan voorlopig in de koelkast. Laten we nu genieten van carnaval en de traktatie van Rowan. Jarige job gaat nooit..., nou ja behalve vandaag dan.