•

Den Dungen 6

zo 26 feb: Den Dungen 6 - SCG'18 6 (1 - 2)

Thuis op het hoofdveld, onder de stralende zon en een frisse sterke wind speelde Den Dungen 6 tegen Gestel. De winnaar zou zich op de koppositie nestelen, de verliezer haakte voorlopig af in de strijd om het kelderkampioenschap. "Als we niet winnen dan is het klaar", waren de woorden van de assistent trainer. Het vuurwerk was al klaar voordat de wedstrijd begonnen was. In plaats van verstikkende rookdampen en knetterend geluid was het na enkele seconden gedaan met de pret. Op het veld ging het er beter aan toe. Dean stond helaas buitenspel en daarom werd zijn doelpunt afgekeurd. SCG kreeg een corner en geloof het of niet. Een klein mannetje met staart en twee verschillende voetbalschoenen (in het groen en oranje) kopte de 0-1 binnen. Een paar minuten later verergerde onze situatie. Na een onoverzichtelijke scrimmage ging de bal door de omlaaghangende handen en de benen van keeper Stef. Een blunder of een ongeluk? "Er zat een polletje in het kunstgras", zegt Stef. Hoe het ook zij, 0-2 achter. Jammer. Den Dungen 6 speelde het laatste kwartier van de eerste helft beter en creëerde wat. Op aangeven van Mathijs scoorde Max op een fraaie manier. Zijn poging met de rechtervoet caramboleerde met een merkwaardige krul in de verre hoek. Tot zover de wapenfeiten van de eerste helft. De tweede had er minder, maar 't was wel spannend. DD6 controleerde en zette Gestel onder druk. Dean, Tim en Guus kregen wat kansen maar de keeper pakte alles. Tim en Marc maakten hun rentree na blessureleed, welkom terug. Verder ontbrak het aan de laatste pass aan Dungense zijde. Bovendien was de scheidsrechter vrij inconsistent. Overtredingen waren vaker in het voordeel van Gestel en bij licht contact van een Dungenaar werd er gefloten. Alleen Rik had één kleine overtreding die een opponent per ongeluk torperdeerde. Basje van Gestel kreeg wel geel vanwege het wegtrappen van de bal. Het einde volgde en de teleurstelling was voelbaar. Voor ons rest het restant van de competitie, dat beloven nog mooie wedstrijden te worden. Eerst thuis ODC verschalken.