•

Den Dungen 6

zo 12 mrt: DBN'22 7 - Den Dungen 6 (6 - 1)

Den Dungen 6 speelde uit tegen een directe concurrent in de strijd om het kampioenschap. DBN'22 wachtte ons in het groen met zwart op. Ex-profvoetballer Anouar Hadouir vroeg nog aan ons of we wat tape voor zijn enkel hadden. Helaas voor hem had niemand dat bij de hand. Daarom ging hij maar op de bank zitten. Pepijn nam de honneurs waar als gelegenheidskeeper.
De topper van deze kelderklasse begon minder goed voor Den Dungen. DBN'22 kwam op voorsprong na een rommelige situatie. De thuisploeg ging daarna verder met scoren en maakte binnen tien minuten de 2-0 en 3-0. Gelukkig bracht een Bosschenaar een Dungense aanvaller op een onorthodoxe manier ten val. Een penalty luidde het oordeel. Niet Tim, Kevin, Guus, Pim of Nick nam de pingel. Mathijs eiste de penalty op. Hij nam een aanloop schoot de bal in de rechterhoek en....miste. De keeper redde als Emiliano Martinez in zijn beste dagen. Den Dungen miste dé kans op aansluiting en Tim schoot de bal later ook net naast. Het was moeilijk om te scoren omdat DBN'22 een taaie tegenstander bleek. Opbouwend ging er weinig goed en onze aanval miste duidelijk Dean, het middenveld miste Feyenoorder Pim en de verdediging zager Rik. DBN kon op 4-0 komen ware het niet dat Kevin de bal met de hak wegwerkte via Pepijn. Onze keeper slaakte een kreet van pijn. Zijn klokkenspel was geraakt. Tijdens de rust kon hij gelukkig herstellen van deze aanslag, Pepijn was de bikkel van de dag.
Het Zesde deed in de tweede helft wat het kon maar was de mindere partij. De 4-0 viel snel. Hadouir kwam binnen de lijnen, de schrik van iedere kelderklasse voetballer. In de eerste versnelling waggelde hij over het veld, maar voetballen kon ie. Devi kreeg een prachtige panna te voortduren en lag daarna even uitgeteld op het donkergroene kunstgras. Gelukkig klopte Anouar Hadouir Devi even later bemoedigend op de schouder. "Als ik van iemand een panna tegen krijg, dan mag het Hadouir wel zijn. Ik ben niet de enige", reageerde Devi. DBN mistte eerst de kansen om uit te lopen. Guus redde de Dungense eer door de bal te onderscheppen en de keeper te verrassen in de korte hoek. De 4-1 was echter niet de eindstand. De 5-1 en 6-1 (schitterende assist Hadouir) kregen we daarna tegen. DD6 kreeg een aantal mogelijkheden maar werd geremd door een thuisvlagger. De kampioensdroom kan even in de vriezer, we zijn afhankelijk van andere ploegen. Volgende week willen we ons revancheren tegen de heren van BVV. Tot dan.