•  

Huldiging Jubilarissen

Tijdens de nieuwjaarsreceptie op 8 januari 2006 viel tien personen een huldiging ten deel vanwege het veertig jarig lidmaatschap van RKVV Den Dungen. Behalve dat de heren allen veertig jaar of langer onze club trouw bleven, had men ook gemeen dat men de club behalve als actief voetballer ook op allerlei ander gebied diende of nog steeds ten dienste is. De jubilarissen werden verrast met een persoonlijke prachtige lijst met groen wit shirt met opschrift “veertig jaar”. De aan hun zijde staande dames ontvingen een mooie bos bloemen vanwege de steun die ze hun partners altijd gegeven hebben aan hun activiteiten bij de voetbalvereniging.

Het langdurige lidmaatschap, de geweldige betrokkenheid bij de club, hun jarenlange inzet zowel bij de jeugd als de senioren verdient een eerbetoon. En dat werd afgegeven door de jubilarissen samen met hun partners in het zonnetje te zetten.

Het bestuur is er trots op deze mensen in haar midden te hebben en spreekt de hoop uit dat ze allen op weg gaan naar hun gouden jubileum bij de vereniging.

Hieronder de namen van de jubilarissen met karakteristieken:

Theo v.d. Wijgert: lid vanaf 1 juli 1960: toen in de zestiger jaren de toestroom van jeugdleden grote vormen aannam, was Theo een van de mannen die de basis legde voor het toenmalige jeugdbestuur.

Lange tijd legde hij zijn hele ziel en zaligheid in de jeugdafdeling. De doorstroming naar de “ grote jongens” kwam voor Theo in 1987. Met een onderbreking van een jaar bleef hij voorzitter tot 1998 om daarna nog in een bestuursfunctie actief te blijven. Op dit moment is hij op zondag nog nauw betrokken als weekenddienst bij het eerste elftal.

Hij is als langst ingeschreven lid echt op weg naar “goud”.

Hans van Lieshout: Hans is inmiddels meer dan 45 jaar lid. Hij geniet wekelijks nog steeds van zijn partij bij de veteranen en de training. Heeft binnen de club gedurende lange tijd het penningmeesterschap vervuld en was tot drie keer toe betrokken bij de organisatie van jubileumvieringen. Geeft zijn lidmaatschap inhoud met een positief kritische blik op de gang van zaken binnen de club. Heeft bekendheid verworven als vragensteller tijdens de algemene ledenvergadering; wist het bestuur zodoende op scherp te houden.

Hans is op dit moment voorzitter van de commissie Financiën.

Arnold van Grinsven: heeft op het gebied van onderhoud gebouwen veel werk voor onze voetbalclub verzet. Het onderhoud aan zijn knie kon hijzelf niet verzorgen en daarom moest hij de actieve voetbalsport vaarwel zeggen. Is nadien nog vele jaren als bestuurslid actief geweest en beheert nu samen met zijn vrouw Ine sinds het begin van het seizoen 2005/2006 ons clubhuis.

Ad van Doorn: lid vanaf 1962 en nog steeds betrokken bij het tiende elftal van Den Dungen. Tijdens zijn actieve carrière een doorzetter en ijzervreter. Houdt van een goede sfeer binnen de club in het algemeen en rondom het team waarbij hij betrokken is in het bijzonder.

We hopen dat hijzelf in de toekomst ook nog een balletje kan trappen, maar op zijn minst als gang- en sfeermaker bij zijn veteranenteam betrokken blijft.

Henk van Roy: behalve jarenlang selectiespeler is hij ook werkzaam geweest binnen het bestuur. Nu eist onze selectie opnieuw

veel aandacht van hem op, maar dan als begeleider. Staat twee

keer per week mee op het trainingsveld en is op zondagmiddag paraat bij de begeleiding van het eerste elftal. Zo’n drie en veertig jaar lid, maar nu al een “gouden man” voor onze vereniging.

Henri Broeren: op zeer jonge leeftijd wist hij een plaats te veroveren in het eerste elftal. Vanwege zijn onverzettelijkheid en zijn afkomst uit de Woudseweg werd hem de troetelnaam “Beer van het

Woud” toegedicht. Is ook jarenlang jeugdtrainer en jeugdleider geweest en is op dit moment nog actief als leider van het negende elftal.

Sinds zijn huwelijk woonachtig in Berlicum en ook daar actief bij de plaatselijke voetbalclub, maar Den Dungen kan hij toch nog steeds niet missen. Hij is inmiddels meer dan 42 jaar lid van onze club.

Claus Spierings: voetbalde vele jaren lang op het hoogste niveau. Maakte kampioenschappen en degradaties mee, maar was in het veld altijd een voorbeeld voor zijn ploegmaats en voor elke trainer en leider een prima man om erbij te hebben. Claus speelt op dit moment nog steeds zijn wekelijkse partijen met het vierde en laat menig jeugdig tegenstander dan nog versteld staan van zijn inzicht en zijn kwaliteiten als strafschopspecialist. Claus is lid van onze vereniging vanaf 1 september 1964.

Cleem Smits: Hij is een echte veertigjarige jubilaris in het seizoen 2005/2006. Op 1 augustus j.l. was hij veertig jaar ingeschreven bij onze vereniging. In zijn jonge jaren nog actief in de selectie. Speelt nu al weer gedurende langere tijd bij het veteranenteam van Den Dungen 10. Bij jubileavieringen of andere werkzaamheden altijd bereid te ondersteunen en zich in te zetten voor onze club. Is ook bij andere verenigingen betrokken, maar kiest op zondagmorgen nog steeds voor de voetbalclub.

Jan van Alebeek: is na zijn actieve voetballoopbaan voornamelijk bij Den Dungen betrokken gebleven als materiaal- en gebouwbeheerder. Maar behalve dat hij de bezem er bij onze club regelmatig doorhaalt, is hij ook nog “vaandeldrager” bij de veteranen. Ook Jan is een echte clubman, die we in ere moeten houden. Tijd om mensen aan het lijntje te houden, heeft Jan niet want hij heeft het druk genoeg met het zetten van lijnen op het voetbalveld. Hij is ook de man die ervoor zorgt dat de kleedlokalen er netjes uitzien en dat er geen materialen verloren gaan. Jan van Alebeek was op 1 september 2005 veertig jaar lid van onze club.

Mari van Grinsven: lid sinds 1964. Heeft na de selectie in verschillende lagere teams gespeeld. Was in vroeger jaren jeugdleider, leider bij de senioren, lid van het jeugdbestuur en bestuurslid van het hoofdbestuur. Hij geniet vooral bekendheid als hoofdredacteur van het clubblad De Groen Witter dat wekelijks verschijnt en inmiddels aan de 35e jaargang bezig is. Sinds maart 2005 is hij voorzitter van de vereniging.

Foto’s: op onze website www.rkvvdendungen.net zijn foto’s te zien van de huldiging van de jubilarissen.

Met dank aan fotograaf Geert!

Terug naar het overzicht