•  

Den Dungen 6

Sun 8 Oct: Den Dungen 6 - ODC 5 (4 - 4)

ODC moest het vandaag opnemen tegen Den Dungen 6, laatstgenoemde speelde vorige week uit in Rosmalen. Op één van de tien velden daar leed het Zesde zijn eerste puntverlies. De dag die je wist dat zou komen. Het werd 1-1, met de eervolle vermelding dat Rowan één punt redde.
Voor deze wedstrijddag stond er wat anders op de planning. ODC 5 reisde speciaal uit Boxtel af naar Den Dungen om de huid duur te verkopen. Rik hielp daar onbedoeld een handje aan mee. Een voorzet werd door hem per ongeluk gepromoveerd tot 0-1. Dat kan gebeuren. De tweede tegentreffer was volgens trainer Mark 'een echte frotgoal'. Een scrimmage uit een corner viel verkeerd uit voor DD6. Helaas pindakaas. Daan, de eerste en beste vlagger van het Zesde, liet maar weer eens zijn klasse zien. ODC juichte al voor de 3-0, ware het niet dat de vlag kordaat de lucht in ging. "De kans is groot dat het buitenspel was, ik denk het wel. Het was kielekiele maar ik schat dat het 55 procent zeker een penalty was", aldus de grensrechter.
Gelukkig was er nog een goed relaas voor de groenwitten. Bret ging zich bemoeien met de aanval. Onze fullback, supersub, trukendoos en rechtspoot stormde met een rotvaart langs de rechterkant. Hij stond alleen voor de doelman die net als hij de twee meter aantikt. De eerste poging van Bret werd nog tegengehouden door de sluitpost, hij moest echter machteloos toezien hoe de rebound een prooi werd voor Bret. Het dak van het doel trilde van de poeier. Bret beleefde zijn voorlopige hoogtepunt van het seizoen maakte dus de Anschlusstreffer. Pepijn volgde zijn voorbeeld op en schoot, op z'n Pepijns, van zo'n 20 meter de 2-2 binnen. Niels had ook de geest gekregen en frommelde een corner binnen. Een voorsprong was echter niet aan deze wedstrijd besteed. Niels had, zoals eerder vermeld, de geest gekregen. Helaas maakte hij hands wat dus een strafschop betekende. De 3-3 bij rust was een tegenvaller. Zou DD6 het tij kunnen keren?
Het antwoord leek na rust een volmondig 'ja'. Kevin liep twee Boxtelaren voorbij alsof het standbeelden waren en gaf de bal op Pepijn. De aanvaller schoot buiten de zestien een rollertje naar de keeper. Alleen de doelman bleek een grabbelton eerste klas, tussen zijn bibberende handen sloop het leerwerk op tergend langzame snelheid over de lijn. Bret wilde een extra duit in het zakje doen en liet, net zoals iedere training wat Braziliaanse schaarbewegingen zien. Jammer genoeg werd de bal afgepakt. Dean kreeg daarna een dot van een kans die via de keeper naast rolde. ODC bleef in de wedstrijd en dan zul je het altijd zien. Een snelle veertiger uit Boxtel snelde in het strafschopgebied. Bret probeerde dat te verhinderen maar beging daarbij een onnodige overtreding. De penalty werd benut alhoewel Pike dichtbij een redding was. Dat is pech, voorsprong alweer weg. Zo werd de held van de match de schlemiel. Wat bijblijft is z'n schitterende doelpunt. Den Dungen kon de 5-4 niet meer forceren. Puntverlies. Volgende week wacht Wilhelmina.


Programma

Sun 10 Dec 10.00u Real Lunet 4 - Den Dungen 6

Uitslagen

Sun 26 Nov 13.00u Emplina 10 - Den Dungen 6 5 - 2
Sun 19 Nov 10.00u Den Dungen 6 - DBN'22 5 2 - 1
Sun 12 Nov 09.30u DSC 5 - Den Dungen 6 4 - 3
Sun 5 Nov 10.00u Boxtel 5 - Den Dungen 6 1 - 16
Sun 22 Oct 11.30u DSC 6 - Den Dungen 6 4 - 2

Stand

Mannen beker reserve zondag poulefase

Stand

0519 Mannen Zondag reserve

Stand

Mannen beker reserve zondag 2e ronde


Trainingstijden

  • do 19.00u-20.00u

Volgende wedstrijd

Sunday 10 December, 10.00u
Real Lunet 4 - Den Dungen 6


Leiding

  • Daan vd Boogaard
  • Mark v Asseldonk
  • Frank v Lijsdonk
  • Tim Smits

Sponsor

Majorca Bar / Herberg de Poeling