•  

Den Dungen 6

zo 11 okt: Nijnsel/TVE Reclame 5 - Den Dungen 6 (0 - 2)

Het pittoreske Nijnsel was het decor van een vroege uitwedstrijd van Den Dungen 6. Voor het wedstrijdverslag volgt moeten we eerst twee moeders uitlichten. Als eerste de moeder van Mark, zij was vorige week besmet geraakt met corona. Veel beterschap en een voorspoedig en kort herstel gewenst. Ten tweede had de moeder van Laurens vandaag een sleutelrol. Zij was namelijk zo vriendelijk om op verzoek van zoonlief, meneer wilde niet z'n nest uit, 's ochtends vroeg koffie te zetten voor het team omdat de kantine gesloten was. Dankzij deze cafeïnerijke brandstof kwamen veel van onze voetballers een stuk energieker voor de dag.
Dan over naar de wedstrijd. Net als Dwight Lodeweges zou Brad tweemaal de oefenmeester zijn van dit team. De impuls van ons citroentje zou anders zijn effect voorbijschieten en dat willen we niet. Op het hoofdveld traden beide ploegen aan en zoals stond op het scorebord waren er geen doelpunten in de eerste 45 minuten. Nijnsel en DD6 kregen wat kansjes maar het veldspel en de slordigheid waren zogezegd totaal in balans. Een van de weinige hoogstandjes was 'een soepele flankbeweging' vond onze Peter. Het enige grote doelgevaar van onze groenbloezen kwam van Pepijn met een schot op doel wat een moeilijke maar houdbare prooi bleek. Pepijn en Tim bleven zo dus beide steken op vijf doelpunten en moesten de titel van teamtopscorer dus delen. De rust speelde zich af langs de lijn omdat in coronatijd kleedkamers tussendoor worden vermeden.
Daarna kregen beide ploegen meer voor mekaar. Alleen doelpunten, die waren vandaag zeldzaam. In plaats van één man of the match kun je spreken over twee keepers die de sterren van de hemel speelden. Teun en zijn collega-sluitpost waren de rots in de branding en het was duidelijk dat een eerste treffer beslissend kon zijn. Met dat in zijn achterhoofd wisselde de interim-trainer doortastend Stijn en Guus erin voor meer stootkracht in de voorste gelederen. En met effect! Stijn was het eindstation op een simpele 'sweatie' (oftewel intikker voor leeg doel) na voorbereidend werk van Pepijn in de 77ste minuut. De ban was gebroken en Guus maakte kort daarna de wedstrijd, op aangeven van Stijn, dood met de 0-2.
Een lastig ochtendje Nijnsel kreeg zo toch een voor ons voordelige uitslag. Achteraf gingen sommigen nog de sponsor 'steunen' met een versnapering tegenover de Dungense Brug. Goed uitrusten voor volgende week, want dan staat een lokaal affiche van formaat voor de deur...........................uit naar BMC.


Programma

Uitslagen

zo 22 nov 09.45u Nulandia 9 - Den Dungen 6
zo 8 nov Afgelast Den Dungen 6 - Irene 3
zo 1 nov Afgelast Blauw Geel'38/JUMBO 14 - Den Dungen 6
zo 25 okt Afgelast Den Dungen 6 - SCG'18 9
zo 18 okt Afgelast BMC 6 - Den Dungen 6

Stand

Mannen beker reserve zondag poulefase

Stand

0519 Mannen Zondag reserve

Stand

Mannen beker reserve zondag 2e ronde


Trainingstijden

  • do 19.00u-20.00u

Leiding

  • Daan vd Boogaard
  • Mark v Asseldonk

Sponsor

Majorca Bar / Herberg de Poeling