•

Den Dungen 1

zo 21 apr: Den Dungen 1 - RKDVC 1 (0 - 3)

Den Dungen verliest voor de 2de keer op rij.
In de eerste helft konden beide clubs niet echt gevaar stichten voor de goal. De ploegen waren redelijk in evenwicht. In de 25e minuut nam RKDVC de leiding uit een standaardsituatie. Een vrije trap vanaf links werd laag voor gebracht. Silas Postma veranderde de bal iets van richting waardoor doelman Niek van Breugel kansloos was. 0-1 Op slag van rust was er een grote kans de gelijkmaker, een afgemeten voorzet van Silas Postma kon echter door Jeffrey Sterks niet ingekopt worden.
Drie minuten na rust nam RKDVC verder afstand. Niek van Breugel kon in eerste instantie een inzet half stoppen, echter de aanvaller van RKDVC reageerde goed op de losgelaten bal en tikte de 0-2 binnen. Een kwartier voor tijd was Den Dungen dichtbij een doelpunt. Een voorzet van links werd van dichtbij door Jeffrey Sterks tegen de lat gewerkt. Met nog 6 minuten op de klok kreeg Den Dungen een strafschop. Wessel van Esch de doelman van RKDVC bleek echter een penaltykiller. Hij stopte voor de 5de keer dit seizoen een strafschop. Weer was het spits Jeffrey Sterks die deze grote kans op een goal onbenut liet. Met nog 5 minuten te spelen bepaalt RKDVC met een schuiver in de uiterste hoek de eindstand op 0-3.
Volgende week op bezoek bij EVVC in Vinkel zullen we uit een ander vaatje moeten tappen, om weer eens wat punten bij te schrijven.