•  

Deugdelijk kantinebeheer

Onlangs vond er binnen onze gemeente een discussie plaats tussen horeca-ondernemers en de lokale politiek. Een van de onderwerpen behelsde de exploitatie van sportkantines en de daarmee gepaard gaande paracommercie.

Anders gezegd: horecabedrijven vrezen voor omzetderving, omdat sportverenigingen horeca-activiteiten zouden ontplooien die tot ongeoorloofde concurrentie leiden. Onze vereniging hoeft zich hierop niet aangesproken te voelen. De vergunning voor het exploiteren van onze kantine annex clubhuis is onder andere gebaseerd op het bestuursreglement “alcohol in sportkantines”. In dit reglement, dat getoetst is door de gemeente zijn zaken als openingstijden, sociaal hygiënische bepalingen en de huis- en gedragsregels opgenomen.

Ook is een paragraaf gewijd aan paracommercie- bepalingen. Geconstateerd mag worden dat er binnen onze voetbalclub exact gewerkt wordt volgens de reglementen. Dit past ook precies binnen het beleid zoals dat door het bestuur is uitgestippeld. Een kantine is een ontmoetingsplaats voor sporters en supporters waar met een drankje en een hapje de sociale contacten kunnen worden onderhouden.

Natuurlijk is onze kantine een belangrijke inkomstenbron, maar deze horecagelegenheid wordt niet gerund om onze plaatselijke horeca-ondernemers het brood uit de mond te stoten. De kantine moet, ongeacht de verkoopcijfers, vooral een clubhuis blijven waar onze leden en overige bezoekers zich thuis voelen. We mogen ons gelukkig prijzen met het feit dat onze kantinebeheerders dit haarfijn aanvoelen!

Terug naar het overzicht