•

Den Dungen houdt zicht op nacompetitie door overwinning op FC Schadewijk 4-1 (0-0)

Na twee nuttige oefenwedstrijden welke beide werden gewonnen tegen Haarsteeg (2-5) en Real Lunet (4-0) mochten we op deze zonnige 14 mei aantreden tegen het nog tegen degradatie knokkende Schadewijk uit Oss. Na afloop tevreden gezichten bij de thuisploeg wederom een overwinning, de 3de plek op de ranglijst en met nog slechts 1 wedstrijd voor de boeg alles nog in eigen hand voor een mooi toetje in de vorm van spelen voor promotie. Voor rust was Den Dungen al de beter spelende ploeg maar we wisten vooralsnog niet tot scoren te komen zodat we met 0-0 gingen rusten. In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, met name Silas Postma weet met zijn acties gevaar te stichten en uit een mooi aangesneden vrije trap kopt Jens van Grinsven ons op een verdiende 1-0 voorsprong. Niet veel later komen we goed weg als een inzet onderkant lat via de doellijn weer terug het veld in springt. Uit de corner die daar uit volgt weet Schadewijk via Luc Ceelen op gelijke hoogte te komen 1-1. Echter niet voor lang twee minuten later staat het alweer 2-1, het is Sven Eijkemans die een goed genomen hoekschop van Luuk van Loon binnenkopt. Vier minuten later beslist Bjorn de Kort de wedstrijd als hij zijn tegenstander uitspeelt en alleen voor de doelman koelbloedig binnen schiet. Het slotakkoord is eveneens voor Bjorn de Kort, hij bepaalt daarmee de einduitslag op 4-1. Zondag a.s. de kraker tegen nummer 4 EVVC in Vinkel met als inzet nacompetitie voor promotie.