•  

Fiets zichtbaarheids actie komt eraan!

Beste leden en ouders,       

Onder het motto: “Ik wil je zien” organiseert Veilig Verkeer Nederland - werkgroep Sint-Michielsgestel – in samenwerking met Sportclub Den Dungen een fietsverlichting actie voor de leden van de sportclub.

Deze fietscontrole wordt gehouden op maandag 30 oktober en donderdag 2 november aan het einde of begin van de trainingen. De gemeente Sint-Michielsgestel en de provincie Noord-Brabant financieren dit Brabant-brede verkeersproject.

Zichtbaarheid van fietsers is van groot belang voor de veiligheid van fietsers. Fietsverlichting is daarbij cruciaal. Ook reflectoren spelen een belangrijke rol bij de zichtbaarheid. Het is niet bekend hoeveel ongevallen en hoeveel slachtoffers onder fietsers te wijten zijn aan ontbrekende of onjuiste verlichting of reflectoren. Elk slachtoffer is er één teveel. Brabant gaat immers voor NUL verkeersdoden.

Doelstelling van de fietsverlichtingsactie is om vooral jeugdige fietsers te stimuleren op te vallen door middel van goede fietsverlichting en juiste reflectie. Fietsen met licht is prettig. Je ziet meer en je wordt door anderen gezien. Zo kom je veilig thuis.

Met de actie “Ik wil je zien” wil VVN - samen met sportclub Den Dungen - een belangrijke bijdrage leveren aan de verbetering van de verkeersveiligheid en het verminderen van het aantal verkeersslachtoffers door in de weken voorafgaand aan deze fietsverlichtingsactie het fietslicht in orde te hebben.

Leden, geef je verstand eens voorrang en controleer alvast je fietsverlichting. Ouders help een handje mee!

Alvast bedankt

Terug naar het overzicht