•

Den Dungen 6

zo 5 mrt: Den Dungen 6 - ODC 5 (3 - 1)

Den Dungen 6 werd gisteren herenigd met de beste scheidsrechter van Den Dungen en omstreken...Harrie. Hij floot het affiche van ons aller Den Dungen 6 tegen ODC. DD6 had de afgelopen twee wedstrijden verloren van Emplina en Gestel dus de wil om te winnen was gestegen. Coach Mark: "We moeten en gaan winnen hé vandaag mannen." Om dit doel te verwezenlijken werd er een konijn uit de hoge hoed getrokken. Rowan trok de handschoenen aan en ging keepen! Meneer Van der Doelen wilde een keer ruiken aan het métier tussen de palen en vandaag was het zover. Den Dungen begon sterk aan de wedstrijd en Devi kwam na een assist van Nick in kansrijke positie. Hij schoof de bal met dodelijke precisie langs de Boxtelse doelman in de verre hoek: 1-0. De wedstrijd kantelde daarna door een moment van onachtzaamheid. Tijdens een corner (ja, alweer een corner) stond er een man van ODC vrij bij de tweede paal. Natuurlijk strafte hij dat af en maakte zo de 1-1. Den Dungen zit de laatste tijd regelmatig te slapen tijdens corners. Door deze gelijkmaker ging Den Dungen met onzekerheid de rust in. Wat als we tegen de ervaren heren van ODC punten zouden verspelen? Is DD6 een middenmoter zonder de geblesseerde Dean? Bij eventueel puntverlies zou het kampioenschap erg ver weg zijn. Pepijn moest het tij als aanvaller keren. Hij bereidde zich des Pepijns voor door het eten van een naar eigen zeggen lekkere tosti tijdens de rust. DD6 had in de tweede helft de bal maar de keeper van ODC was erg sterk bezig. Met corners tegen zat de gehele bank en staf peentjes te zweten, ODC was verre van kansloos. Het Zesde zette aan in de aanval en Mathijs gaf een voorzet op Max. Als een volwaardige formule-1 bolide schoot hij de bal tegen de touwen: 2-1! De voorsprong is daar. ODC kwam een paar keer gevaarlijk dichtbij ons doel. Vooral met corners en vrije trappen ging het een paar keer met kunst en vliegwerk net goed. Rowan keepte uitstekend en had zelfs geen muur nodig om zijn doel schoon te houden. Den Dungen counterde een paar keer gevaarlijk maar de Boxtelse grensrechter stak zijn vlag bij de kleinste twijfel fier de lucht in. Vol spanning naderde de wedstrijd zijn apotheose. Na het wegwerken van een lange bal van ODC stak Guus onze spits Pepijn weg in de diepte. Alleen voor de keeper kreeg de FC Den Bosch supporter de kans om alle frustratie van afgelopen vrijdag om te zetten in een geslaagd schot. Met een onhoudbare inzet in de korte hoek besliste Pepijn de match, 3-1 luidde zijn vonnis. De tosti had zijn werk gedaan. Den Dungen blijft meedoen in de race om plek één, zeker door puntverlies van Gestel en OJC. Volgende week spelen we uit de kraker tegen Hadouir en zijn teamgenoten van DBN'22.