•  

Regels en afspraken - Jeugd deel 1

Hierbij staan regels en afspraken die gelden voor ieder actief jeugdlid van onze vereniging. Allereerst zullen een aantal algemene spelregels en gedragsregels worden besproken die in principe voor elk jeugdlid gelden. Daarnaast zal een aantal specifieke basisregels worden besproken.

Spelregels, gedragscodes bij trainingen en wedstrijden.

Trainingen:

Het deelnemen aan de trainingen is in het belang van de speler en van het elftal/zevental.

Trainingen gaan in principe altijd door. Als de velden dermate slecht zijn dat er niet getraind kan worden, dan kan de trainer het initiatief nemen tot afgelasting. Iedereen dient regelmatig te trainen.

Bij de D-E-F-pupillen is de trainer aanwezig bij het omkleden. Hij ziet erop toe dat alles goed verloopt en verlaat telkens als laatste het kleedlokaal.

Bij de A-B-C- junioren controleert de trainer de kleedkamer op het moment dat de laatste speler de kleedkamer verlaat na de training en wedstrijd. Gedraag je in de kleedkamer en blijf niet langer in de kleedkamer dan nodig is.

Afmelden:

Het tijdig afmelden voor een wedstrijd of een training is verplicht en dient te gebeuren bij de leider of trainer, dus niet bv. via een medespeler.

Kleedkamers:

Elk elftal/zevental heeft voor de training/wedstrijd een kleedkamer toegewezen gekregen. Het kleedlokaal dient in sommige gevallen met een ander elftal gedeeld te worden en de deur gaat niet op slot. Het verdient aanbeveling waardevolle spullen thuis te laten. Het bestuur van VV Den Dungen is niet aansprakelijk voor het zoekraken van persoonlijke eigendommen.

Wedstrijden: een van de leiders is voor en na de thuis- of uit- wedstrijd aanwezig in het kleedlokaal en draagt er zorg voor dat alles netjes wordt achtergelaten.

Warming-up:

Zowel bij trainingen als bij wedstrijden moet gezorgd worden voor een goede warming-up. Dit kan zowel door de aanvoerder als door de trainer gebeuren.

Materiaal:

De trainers zijn samen met de spelers verantwoordelijk voor een goed en zorgvuldig gebruik van het materiaal. De spelers zullen ervoor moeten zorgen dat de spullen goed en volledig worden opgeruimd. De trainers zien erop toe dat het materiaal in goede conditie blijft, en derhalve ook op peil blijft.

Vervoer:

Het bestuur van VV Den Dungen stelt zich op het standpunt dat ouders vrijwillig voor het vervoer naar uitwedstrijden zorg dragen. Hiertoe dient de elftalleiding een roulatiesysteem te maken.

Terug naar het overzicht