•  

Periodetitel eerste elftal

De veelbelovende start, het bij vlagen prima spel en de goed lopende scoringsmachine hebben tot dusver ons eerste elftal geen windeieren gelegd. Den Dungen heeft uit de eerste serie van 8 wedstrijden 21 punten behaald en mocht op grond van een beter doelsaldo zich de winnaar van de eerste periode noemen. Zoals bekend geeft de periodetitel recht op deelname aan de nacompetitie. Voorwaar een mooi succes voor spelers en technische staf. Proficiat!

Zonder de feestvreugde al te veel te temperen, willen wij bij het behaalde resultaat toch een kleine kanttekening plaatsen. Tijdens twee van de acht wedstrijden kwam het positieve eindresultaat wat moeizaam tot stand. Zorgwekkender echter was dat juist bij deze duels de gemoederen danig verhit raakten en door zowel onze eigen spelers als die van de tegenstander de grenzen van het toelaatbare werden overschreden. Daar waar het onze jonge Dungense ploeg toch vooral moet hebben van technische hoogstandjes, vlot combinatievoetbal en doeltreffendheid moet men zich niet laten verleiden tot onsportieve ingrepen, onnodig sarren van de tegenstander en gemeen spel.

Hopelijk mogen we ervan uitgaan dat we te maken hebben gehad met incidenten en dat we in de tweede periode verschoond blijven van dit soort buitensporigheden. Laten we vooral weer de punten gaan pakken met aantrekkelijk en mooi voetbal!

Terug naar het overzicht