•  

Notulen jaarvergadering - 25 oktober 2004

1.Opening door de voorzitter

Graag wil ik iedereen van harte welkom heten bij de ledenvergadering, het afgelopen jaar vloog voorbij, een jaar waar iedereen geconfronteerd werd met recessie, terrorisme en bezuiniging. Met weemoed denken wij terug aan de jaren negentig van de vorige eeuw. Wij kunnen als vereniging terugzien op een redelijk gelopen seizoen zowel sportief als financieel, een seizoen waar wij als bestuur ook zeker de nodige kritiek van onze leden kregen.

Een goede zaak, dit houdt elkander scherp, maar daar zijn natuurlijk spelregels voor, zoals wij dat bij een voetbalwedstrijd ook hebben. Normen en waarden (respect) zijn daarin belangrijk en speel het recht op de man/vrouw van het bestuur, maar niet via derden. Weet wel dat onze bestuursleden vrijwilliger zijn en zij proberen hun taak goed in te vullen en handelen naar eer en geweten (dit geldt natuurlijk voor iedere vrijwilliger).

Een bestuur zal over diverse zaken een beslissing moeten nemen, beslissingen worden eenmaal niet door iedereen gedragen in de vereniging.

Het afgelopen seizoen is er een nieuwe organisatiestructuur neergezet, wij kunnen stellen dat deze op dit moment goed functioneert, natuurlijk komen we nog kinderziektes tegen maar, deze zijn er voor om opgelost te worden.

Wij kunnen stellen dat onze vrijwilligerscommissie goed werk verricht heeft.

De toekomst van ons sportpark ziet er voor onze vereniging goed uit, na diverse gesprekken met gemeentelijke instanties komen we tot de volgende conclusie, in 2005 wordt beslist of er een nieuw sportpark komt, zoniet dan komt er een nieuwe accommodatie op de huidige locatie, ik zal u in een van de volgende agendapunten over de huidige ontwikkelingen van zowel het sportpark als privatisering informeren.

Beste leden, wij doen als bestuur een uitdrukkelijke oproep tot jullie, om samen de klus te klaren die ons de komende jaren te wachten staat, draag het uit naar elkaar, supporters, sponsors en iedereen die onze club een warm hart toedraagt. Voetbalclub Den Dungen is van en voor iedereen.

2. 1 minuut stilte.

Deze minuut stilte is vooral bedoeld om alle overledenen te gedenken van onze leden en/of direct betrokkene.

3. Ingekomen stukken/mededelingen.

Van de volgende leden is er een afmelding ontvangen: Claus Spierings, Christ Spierings, Roy Hellings, Marty v.d.Veerdonk, Rien v.d.Broek, Johan v.d.Broek, Hans Meulenbroek en Jeanette Mutsaars.

Op de vergadering waren het voltallige bestuur en 31 leden aanwezig.

Onze trainer Frank Kusters heeft te kennen gegeven dat hij aan het eind van het seizoen stopt als trainer van Den Dungen.

De beheerders van de snackhoek Rita en Hemke v.d.Aa stoppen er aan het eind van het seizoen mee, dit is puur om privé redenen.

4. Notulen van de jaar vergadering van maandag 28 oktober 2003

Er is een brief van Geert Mutsaars en Jules zal op korte termijn een afspraak maken met Geert.

5. Terugblik op het afgelopen jaar.

Taken die wij hebben moeten uitvoeren en de beslissing m.b.t. Groen-Witter waren emotioneel waar wij ons niet altijd prettig bij voelden, het was wel rationeel, financieel konden wij dit niet meer verantwoorden.

Volgend jaar komen een aantal kopieën van de agenda en de notulen op het wedstrijdsecretariaat, zodat iedereen zeker op de hoogte is van de jaarvergadering.

Privatisering: Er is een aantal gesprekken geweest met de gemeente, hieruit is het voorstel gekomen het onderhoud van de velden door de W.S.D. onder supervisie van de gemeente. Bod van de gemeente voor 3 jaar W.S.D., bedrag bekend, liever de vrije markt in. Gezamenlijk met andere zusterverenigingen aanpakken, contract voor een jaar maximaal 2 jaar, komt niet bij de vrijwilligers te liggen, ingang 1 januari 2005.

Er komen bedragen voor groot onderhoud, de gemeente zal worden gevraagd,om deze naar voren te schuiven 2005/6/7. Dit is een gezamenlijk initiatief van tien verenigingen, er gaat hierover een brief naar de gemeente.In 2005 komt er meer duidelijkheid of woningbouw mogelijk is, 1 januari 2006 deadline. Er is al een reservering voor een nieuwe acc. bij de gemeente.

Jan Spierings: Is een nieuwe afrastering om het hoofdveld dan wel reëel? Antwoord Jules, zullen rekening houden met de afrastering/regeninstallatie (2010) dus periode van 5 jaar.

Jules vraagt toestemming aan de vergadering om voortzetting van de privatiseringsgesprekken, de vergadering gaat akkoord.

Leden van de voortgang op de hoogte houden via Gr-W en website. Aanvraag voor extra trainingsveld ligt bij de gemeente.

6. Verslag van de kascommissie.

Het abonnementsgeld voor de Groen Witter wordt automatisch geïnd. Het tekort over het afgelopen seizoen is te verklaren door de hoge kosten voor de Groen Witter het afgelopen seizoen. Er komt een bijlage uit ter aanvulling van de automatische incasso.

De kascommissie heeft haar fiat gegeven over het gevoerde beleid en tekent voor akkoord. De kascommissie bestaat uit: Hans v.Lieshout, Toon Pijnenburg en Claus Spierings.

Hans van Lieshout is aftredend en Toon Pijnenburg is geen lid meer.

De nieuwe kascommissie bestaat nu uit: Claus Spierings, Jan Spierings en Hans v.Lieshout

reserve lid.

Pauze.

7. Financieel overzicht seizoen 2003/2004.

Er zijn geen op of aanmerkingen hierop. Wel kwam de vraag naar voren om alle polissen op te vragen en per 1 jan. 2005 alles op papier te zetten.De kosten van DVC worden aan ons terugbetaald, zij zijn vermeld in een nota van de KNVB.Zijn er eventueel juridische gevolgen voor onze vereniging wanneer DVC failliet gaat?

8. Bestuursverkiezingen.

Jules Sleutjes, Arnold van Grinsven en Peter v.d.Heuvel zijn aftredend. Arnold en Peter zijn herkiesbaar, Jules is niet herkiesbaar. Aangezien er geen nieuwe kandidaten zijn zal Jules tijdelijk aanblijven als interim voorzitter. Er zal een profielschets worden gemaakt voor de nieuwe voorzitter.

9. Rondvraag.

Van de rondvraag wordt gebruik gemaakt door: Ronald Verheijen, Hans van Lieshout, Giel van Emmerik, Joost de Kort, Frank Kusters, Hemke v.d.Aa, Kas, Ruud v.Grinsven, Wilfred v.Gestel, Emil Verheijen, Selectie, Hein v.Roy, Jan Spierings en selectie.

Opmerking: wil iedereen complimenteren met de aanblik van de nette entree, bestrating en fietsenstalling en het plaatsen van de afvalbakken, prima. Er worden pijlen door het gilde ruim 5 tot 10 meter op ons veld geschoten, graag een waarschuwing richting gilde. Jules neemt contact op met het gilde.

Groen Witter van A4 naar A5 formaat zijn de adverteerders hier ook in gekend? Bestaat er de mogelijkheid dat straks de prijs moeten worden bijgesteld? Dit is voorlopig niet aan de orde, abonnement is kostendekkend. Er komt een nieuwe lijst voor de machtigingen.

Is de voetbalclub gemachtigd om rode/gele kaarten automatisch af te schrijven van de rekening van een lid? Dit is een beslissing van de leden op de algemene leden vergadering van 2 jaar geleden en staat ook als zodanig in het huishoudelijk reglement.

Krijgen de trainers van de lagere senioren een attentie? Moet door de leden zelf worden gedaan. Peter zal met de leiders overleggen.

Wat is de contributie voor ondersteunende leden? Hier komt een voorstel over in het bestuur en Hans van Lieshout zal een lijst met namen mailen.

Zijn de verzekeringspapieren al gecontroleerd? Ja, maar per 1 jan. komt hier waarschijnlijk weer een verandering in. Wim zal contact opnemen met de betreffende instanties.

Wat is het criterium om 1 minuut stilte te houden voor een wedstrijd? Dit is afhankelijk van wat de betreffende persoon voor de club betekend heeft of voor een elftal.

Ten bate van wie is de marsactie en het EK poulen? Voor de jeugd, het voorstel is om alles via de sponsoring te laten lopen.

Waarom duurt het zolang voor de tenues klaar zijn? Dit heeft te maken met de uitlevering van de tussenhandel en vooral met het bedrukken.

Waarom geen vaste tijd, dat de kantine dichtgaat? Gerard regelt dit.

Hoe komt het dat er vrijwilligers zijn vergeten die veel voor de club gedaan hebben? Dit was ons niet bekend, onze excuses hiervoor.

Wanneer wordt het ijzeren goaltje gemaakt? Wordt aan gewerkt.

Waarom staan er bij sommige senioren elftallen meer dan 2 leiders, waar er voorheen beslist niet meer dan 2 op de lijst mochten, is dit i.v.m. de contributie? Er mogen niet meer dan 2 leiders en 1 grensrechter op de lijst. Wij zullen hier extra aandacht aan schenken.

Wanneer wordt de lamp gemaakt op het kleine oefenveld? Toon regelt dit.

Krijgen de adverteerders in de Groen Witter ook een blad of moeten die ook nog € 15,00 betalen? Zij hoeven niet te betalen en krijgen 3x per jaar een clubblad.

Hoe zit het met de club van 50? Wim is hier mee bezig.

Waarom zijn de kassa en de kast nog niet gemaakt? Arnold en Toon werken dit af.

Als jeugdleider vraag ik me af in hoeverre wij bevoegd zijn om akkoord te gaan met het gedrag langs de lijn? (Jeugdleiders van de tegenstander) En in hoeverre het bestuur vindt waar de maat ligt? Waar het punt ligt om eventueel te stoppen en het veld af te gaan.

Dit hangt af van wat jezelf als normen en waarden ziet en hoe je die hanteert. Je zult dan ook de consequenties hiervan moeten aanvaarden.

Is het mogelijk om een club of elftal als CHC te boycotten?

We komen voor ons plezier voetballen. Als leiders akkoord gaan met wat er op het formulier staat komt er niets bij de KNVB en moet men dan ook de consequenties hiervan aanvaarden.

De advertenties staan nog niet op het internet. Dit heeft tijd nodig en wij hopen dit volgend jaar ingevuld te hebben.

In de nieuwe kleedlokalen zijn de douches nog steeds kapot, wanneer wordt ernaar gekeken?

Dit is doorgegeven aan Hans v.Lokven, hij zal nogmaals gebeld worden door Arnold/Toon.

Is er nog een coördinator waar men terechtkan als men spelers tekort heeft? Nee, de betreffende leider zorgt zelf voor de aanvulling van de spelers.

Eind van het vorig seizoen is er een leiders bijeenkomst geweest voor senioren, hier was geen bestuurlid bij aanwezig en wat daar afgesproken is, is niet nagekomen en zonder de leiders te benaderen is alles verandert.

Peter zal beter ondersteuning geven, maar de leiders kunnen ook eigen initiatief nemen en de coördinator bellen.

Einde van de vergadering om 23.40 uur.

Terug naar het overzicht