•  

Welkom in het gastenboek

Vooropgesteld dat we een voetbalclub zijn en geen praatgroep of discussieforum vragen wij aandacht voor het maken van goede afspraken over onderwerpen die een wezenlijke bijdrage leveren om de primaire doelstelling van de vereniging te verwezenlijken.

Belangrijk voor onze club is dus dat we goed kunnen trainen, lekker kunnen voetballen, je vrijwilligerswerk optimaal kunt uitvoeren en ook nog mag genieten van verschillende neven-activiteiten.

Als we vervolgens met zijn allen binnen diezelfde club ook nog goed op de hoogte gehouden worden van allerlei zaken die spelen en over het reilen en zeilen op een genuanceerde wijze onze mening mogen geven, zijn we aangeland bij zo’n onderdeel dat van secundaire betekenis is, namelijk “communicatie en informatie”.

Het is inmiddels genoegzaam bekend dat we binnen onze voetbalclub met het wekelijkse clubblad de Groen Witter en de druk bezochte website niet te klagen hebben over de informatievoorziening. Wel van belang hierbij is te weten en te accepteren dat we ook in het communicatieverkeer binnen onze voetbalclub regels in acht dienen te nemen. De commissie Communicatie voelt zich verantwoordelijk voor de vorm en inhoud van de binnen de voetbalclub gebruikte communicatiemiddelen zoals clubblad en website en acht het op dit moment wenselijk ten aanzien van het onderdeel “gastenboek” enige aanvullende richtlijnen uit te vaardigen.

Het gastenboek moet vooral een plaats blijven waar bezoekers kunnen reageren op de kwaliteit van de website en waar leden en supporters op een plezierige en positief kritische manier zaken met elkaar kunnen blijven bespreken; ook de moeilijkere onderwerpen, zoals opgelegde straffen, kritiek op het gevoerde beleid en verbetervoorstellen die de gang van zaken binnen de club ten goede komen, mogen aan de orde worden gesteld!

Wanneer je meent dat het noemen van individuele personen een toegevoegde waarde heeft voor je bericht, realiseer je dan dat niet iedereen binnen onze voetbalclub over internet beschikt!

Hoewel wij beseffen dat we niemand kunnen verplichten om het bericht met de eigen naam te ondertekenen, menen wij er wel goed te doen om naast regels voor algemeen aanvaardbaar taalgebruik in sommige gevallen ook aandacht te mogen vragen voor de naamsvermelding.

Alles overwegende heeft de Commissie Communicatie gemeend om voor het gastenboek de volgende gedrags- en gebuiksregels vast te stellen.

* Het is niet geoorloofd dreigende, beledigende, seksueel getinte, racistische dan wel discriminerende berichten achter te laten in het gastenboek.

* Het is niet gewenst om met berichten de goede naam van onze vereniging of van personen in diskrediet te brengen.

* Wanneer men over bepaalde zaken een eigen mening ventileert of zich mengt in een discussie is het wenselijk dat de naam van de afzender vermeld wordt.

* Berichten die onder een anonieme of onder een fictieve naam worden achtergelaten, kunnen worden verwijderd, in het bijzonder wanneer het berichten betreft waarbij de verenigingsnaam in het geding is, zaken terug te voeren zijn op individuele personen of wanneer kritiek ontaardt in kwaadsprekerij.

* De commissie communicatie zorgt op basis van bovenstaande criteria voor een inhoudelijke toets van berichten. Bij een negatieve beoordeling zal de webmaster verzocht worden het bericht te verwijderen.

U allen wordt van harte uitgenodigd de website www.rkvvdendungen.net te bezoeken en een berichtje achter te laten in het gastenboek. Houdt u zich dan wel aan bovenstaande spelregels? U kunt er ook voor kiezen in een ingezonden stuk naar het clubblad “De Groen Witter” te sturen. Daarbij zijn we trouwens al jaren gewend dat we dan aan naamsvermelding doen. De enige uitzondering die we hierbij maken, geldt voor onze vaste colum-nist ’t Groentje.

We zien uw bijdragen met belangstelling tegemoet! Blijf op een waardige manier met elkaar praten, schrijven, communiceren, discussiëren of op een humoristische wijze slapjes zaniken!

Maar doe vooral datgene waarvoor je bij de voetbalclub bent…het mooie voetbalspel met warme gevoelens koesteren en in alle schoonheid beoefenen..!!

Met vriendelijke groet,

Commissie communicatie

Terug naar het overzicht