•  

Een positieve instelling

Wanneer je eind december op een regenachtige donkere namiddag in de verte staart naar de kale bomen, het grauwe wolkendek en de opdoemende avond, dan kun je voor jezelf een melancholische sfeer creëren waarin je aangezet wordt tot somberheid.

Droefgeestig terugblikken op gebeurtenissen van het afgelopen jaar doet negatief ingestelde mensen ertoe verleiden zich moedeloos de vraag te stellen: in wat voor wereld leven we eigenlijk?

De oorlogen, het zinloos geweld, het toenemende terrorisme, de uitingen van racisme en de verscherping van tegenstellingen rondom tal van maatschappelijke vraagstukken stemmen mensen somber en machteloos. Immers ons allen bekruipt het gevoel dat we in een almaar neerwaarts dalende negatieve spiraal terecht zijn gekomen.

Vanuit de hiervoor geschetste troosteloze ambiance lijkt het onmogelijk negativisme om te zetten in positivisme en gevoelens van onrust, onveiligheid en verbittering te doen veranderen in die van vertrouwen en tevredenheid.

Toch ligt de oplossing dichterbij dan men denkt.

Het aloude gezegde “verbeter de wereld en begin bij jezelf” is in dit verband nog steeds bijzonder waardevol.

Narcistisch handelen en egocentrisch denken maakt plaats voor interesse tonen in het wel en wee van anderen, de wil je te verrijken met geestelijke bagage krijgt de voorkeur boven materiële hebzucht en zwartgalligheid dient te veranderen in optimisme.

Leer de kleine dingen te waarderen en voel je rijk door te genieten van de mensen en de dingen om je heen. Beleef plezier aan werk of school en je gezin en onze voetbalclub!

Zet negatief denken om in een positieve kijk op de wereld.

Een wereld die we kunnen verbeteren door bij onszelf te beginnen……!!!

De redactie van de Groen Witter wenst u allen

ZINVOLLE KERSTDAGEN

en

EEN POSITIEF 2005!

Terug naar het overzicht