•  

Dienstenveiling

Dienstenveiling zondag 13 maart 2005 t.b.v. restauratie Kerk Sint Jacobus de Meerdere.

Aanvang 13.00 uur sociaal cultureel centrum De Blauwe Scholk Den Dungen

Stuurgroep Ad Gaudium is in het najaar 2003 in het leven geroepen met als doelstelling gelden bijeen te brengen om de "laatste" restauratiewerkzaam-heden te kunnen bekostigen aan en rondom parochiekerk Sint Jacobus de Meerdere.

In het kader van deze doelstelling vindt op zondag 13 maart 2005 in sociaal cultureel centrum De Blauwe Scholk een dienstenveiling plaats. Een commissie onder leiding van Joop Korsten (voorzitter) en Hans v. Lieshout (penningmeester) is medio 2004 gestart met de organisatie van dit evenement.

Na maanden van voorbereidingen is een catalogus samengesteld met daarin alle aangeboden goederen – diensten en sponsors. In deze catalogus die huis aan huis is verspreid staat uitgebreid te lezen het aantal te veilen goederen en diensten. De teller is opgelopen richting 130 diensten. Een zeer zware klus voor de beide veilingmeesters Jos van Alebeek en Mark Minkels om deze op een gepaste manier aan de man te brengen.

Zo zal onze eigen Dungense Pastor van Beurden zijn dienst, hoogstwaarschijnlijk “persoonlijk” proberen aan de man te brengen. Originele voetbalshirtjes van FC den Bosch worden geveild. U kunt proberen een van de excursies in de wacht te slepen o.a. een bierbrouwerij bezoeken, een cultuurhistorische rondleiding door Den Dungen/Omgeving wagen of het Dungense museum “het Brabantse leven” bezoeken. Ludiek is een motorrit aangeboden van maar liefst 400 km. Wat dacht u van een geheel verzorgde dag voor 2 personen naar eigen wens. Verder kunt u elektrische apparaten aanschaffen zoals een handnaaimachine, een koffiezetapparaat, een Philips Stoomsysteem, een maaimachine, grasschaar of heggenschaar. Er zijn verschillende Efteling attractiepark dagkaarten, dinerbonnen, kledingstukken, ontelbare kluswerk aanbiedingen, levensmiddelen, drank- en textiel-pakketten aangeboden. Omroep Lokaal 7 stelt maar liefst 3 uur zendtijd beschikbaar. Verschillende muziekgezelschappen, carnavalsverenigingen, het kerkkoor en harmonie Wilhelmina bieden hun muzikale diensten aan. Vele verenigingen waaronder RKVV Den Dungen hebben op enigerlei wijze hun medewerking toegezegd.

De werkgroep is naast de organisatie van de dienstenveiling ook bezig geweest om de kinderen een attractief programma te bieden. Hopelijk zijn we daarin geslaagd door in de lokalen naast de zaal een z.g.n. kinderopvang te realiseren. Bij gunstige weersomstandigheden wordt er buiten een kermisattractie geplaatst waar de allerkleinste gebruik van kunnen maken. Binnen zal een groot springkussen voor de nodige vertier moeten zorgen. Verschillende artistieke moeders zullen de kinderen schminken en er wordt een kleurspeelhoek gecreëerd. Daarnaast kunnen de kinderen deelnemen aan diverse binnenactiviteiten. Enkele leuke kraampjes met lekkere versnaperingen moeten zorgen dat de kinderen niks tekort komen. Ouders kunnen daarnaast op hun gemak in de zaal gaan kijken en eventueel meedoen met de te veilen goederen en diensten. Entree is vanzelfsprekend gratis. Omstreeks 18.00 uur hopen de veilingmeester alles te hebben verkocht en zullen nog enkele muzikale optredens volgen.

Werkgroep Dienstenveiling.

Terug naar het overzicht