•

Krantartikel "OSC'45 1 - Den Dungen 1"

Beekwilder trekt schoenen met succes aan

door Kees van der Zandt

Maandag 23 mei 2005 - Routinier Jeroen Beekwilder (36) van OSC maakte gisteren de beslissende strafschop.

Den Dungen kende dit seizoen een bliksemstart in de vierde klasse resulterend in het winnen van de eerste periodetitel. De ploeg kreeg echter te maken met een inzinking en eindigde het seizoen als tweede met maar liefst tien punten achterstand op kampioen BMC uit Berlicum.

Den Dungen restte nog slechts de nacompetitie om alsnog promotie naar de derde klasse af te dwingen. Na daarin eerst DIVO te hebben uitgeschakeld, gingen de te afwachtende Dungenaren vorige week in de thuiswedstrijd tegen OSC’45 niet onterecht met 1-2 onderuit.

Dominant spel

In de return gisteren in Orthen vocht een energiek en aanvallend Den Dungen voor zijn laatste kans. Nadat OSC in de beginfase wat aardige mogelijkheden kreeg via Dave Gersjes om te scoren was het tot de rust Den Dungen dat wedstrijd volledig domineerde.

Volkomen terecht scoorde Dennis van der Aa halverwege de eerste helft beheerst 0-1 voor de bezoekers uit Den Dungen. Vervolgens liet Van der Aa drie geweldige kansen liggen om de wedstrijd halverwege in het voordeel van Den Dungen te beslissen.

„Het was in de eerste helft dramatisch slecht bij ons“, vond Peter Coort (43), de onverwoestbare aanvoerder van OSC die jarenlang actief was bij BVV, na afloop.

„Slechte passing, veel onnodig balverlies en onzeker verdedigen. Als we met de rust met 0-3 achtergestaan hadden, konden we helemaal niks zeggen.“ Maar OSC hield wonder boven wonder de schade beperkt tot één tegendoelpunt.

Veerkrachtig

Onder leiding van de kwikzilverige en onvermoeibare uitblinker Maikel Countinho herpakte een veerkrachtig OSC zich in de tweede helft en kreeg de nodige kansen op de volle winst in een toen gelijkopgaande strijd. Een kwartier voor tijd smeerde OSC-verdediger Willem Schalken zijn directe tegenstander Ruud van Grinsven nog een rode kaart aan door zich theatraal te laten vallen terwijl hij niet eens werd geraakt. „Ik speelde inderdaad toneel. Maar in zo’n belangrijke wedstrijd heiligt het doel de middelen. Want na die rode kaart durfde Den Dungen het laatste kwartier niet meer over de middenlijn te komen“, verklaarde Schalken na de wedstrijd zonder gêne en met een vette glimlach.

Strafschoppenserie

Een strafschoppenserie na de reguliere speeltijd bleek uiteindelijk nodig om een winnaar aan te wijzen in de confrontatie tussen OSC en Den Dungen.

De beide ploegen namen ieder maar liefst tien pingels. OSC-routinier Jeroen Beekwilder keek het spannende schouwspel aanvankelijk op kousenvoeten aan. Maar Beekwilder nam toch zijn verantwoording als oudere speler, trok zijn kicksen alsnog aan en schoot de laatste pingel voor OSC onberispelijk binnen. Beekwilder werd vervolgens door zijn dolgelukkige ploeggenoten bijna doodgeknuffeld.