•  

Wat men moet weten over afgelastingen....!!!

Afgelasting van wedstrijden door de KNVB district Zuid I.

Wanneer de afdeling wedstrijdzaken van de KNVB Zuid I (waaronder RKVV Den Dungen valt) het gehele programma afgelast dan is dat meestal op grond van de gesteldheid van de terreinen, bijvoorbeeld door overvloedige regen of strenge vorst. Afgelasting geldt dan -in principe - voor alle teams van RKVV Den Dungen.

De algehele afgelasting door de KNVB Zuid I wordt bekend gemaakt via teletekst. Het is dus verstandig om bij zeer slecht weer en te verwachten slechte bespeelbaarheid van de velden, in elk geval de teletekst berichtgeving te bekijken en zonodig contact op te nemen met je teambegeleider.

Op de teletekst (pagina 802) vermeldt de KNVB de jeugd(zaterdag) en senioren(zondag) en 2 groepen: categorie A en categorie B.

Categorie A: Den Dungen 1 en 2 en A1, B1 en C1.

Dit betreft spelers/speelsters die regulier uitkomen in teams die zijn ingedeeld in onderstaande klassen: Mannen veldvoetbal standaard hoofdklasse t/m de 7e klasse (Den Dungen 1) Mannen veldvoetbal Reserve hoofdklasse t/m de reserve 3e klasse (Den Dungen 2) A,B en C- junioren veldvoetbal eredivisie t/m 1ste klasse (Den Dungen

A1,B1 en C1)

Categorie B : Den Dungen alle overige teams.

Dit betreft spelers/speelsters die regulier uitkomen in teams die ingedeeld zijn in alle overige klassen. De afgelastng voor een bepaalde groep wordt aangegeven door en X achter de betreffende categorie.

Incidentele afgelasting “thuis”wedstrijden:

(Door onze Consul; Gerard Kastelijn)

Deze kan van toepassing zijn als blijkt dat onze de velden tijdelijk ongeschikt zijn om te worden bespeeld. Deze afgelastingen worden tijdig doorgegeven aan het wedstrijdsecretariaat (Geert Mutsaars / Jeugdafdeling (5941599) en Dennis van de Donk / Senioren afdeling (06-51400282) van RKVV Den Dungen waarna de betreffende teambegeleiders worden ingelicht. De teambegeleiders lichten daarna de spelers van desbetreffende teams in. Twijfel je zelf dan kun je natuurlijk altijd het Sportpark bellen (5941800) voor informatie. De wedstrijdsecretarissen lichten zo spoedig mogelijk de bezoekende verenigingen in over het feit dat de geplande wedstrijden niet kunnen worden gespeeld.

Extreem slecht weer vlak voor aanvang van een wedstrijd:

Hier kan de thuisspelende vereniging niets anders doen dan zo snel mogelijk de bezoekende club waarschuwen via het secretariaat. In zo'n geval kan het, door de (te) korte tijd waarin alles doorgegeven moet worden, wel eens fout lopen omdat een team bijvoorbeeld al onderweg kan zijn. Gelukkig komt dit zelden voor.

Incidentele afgelasting “uit” wedstrijden:

Deze kan van toepassing zijn als blijkt dat de velden tijdelijk ongeschikt zijn om te worden bespeeld. We zijn afhankelijk van de beoordeling door de consul van vereniging waar we op bezoek gaan en van het afmelden van de geplande wedstrijd bij ons wedstrijdsecretariaat. Deze zullen zo spoedig mogelijk de betreffende teambegeleiders inlichten. De teambegeleiders lichten daarna de spelers van desbetreffende teams in.

Twijfel je zelf dan kun je natuurlijk altijd het Sportpark bellen

(5941800) voor informatie. Uiteraard kan de weersverandering er ook toe leiden dat de aangewezen scheidsrechter, na controle, het speelveld alsnog afkeurt .

Afgelasting trainingen

Uitgangspunt is dat de trainingen van alle teams altijd doorgang vinden. Indien de conditie van de velden echter dermate slecht is en de weersomstandigheden op de trainingsavond/middag ook zeer slecht zijn, worden de trainingen uiterlijk om 17.30 uur voorafgaand aan de trainingsavond afgelast. Deze verantwoordelijkheid ligt in handen van onze consul Gerard Kastelijn. Gerard is er verantwoordelijk voor dat de kwaliteit van onze velden op voldoende niveau zijn en blijven. Er wordt geen onderscheidt tussen jeugd- en seniorenteams.

Twijfel je zelf dan kun je natuurlijk altijd het Sportpark bellen (5941800) voor informatie. Uiteraard is het de verantwoordelijkheid van de trainers/leiders dat onze spelers op een veilige wijze en veilige omstandigheden aan de trainingen kunnen deelnemen.

Verantwoordelijkheid spelers:

Wij gaan ervan uit dat een speler, bij onduidelijkheid niet denkt "het zal wel afgelast zijn" doch tijdig contact opneemt met de betreffende teamleiding en/of het Sportpark.

Veldindelingen wedstrijden.

Voor iedere speeldag wordt door de wedstrijdsecretaris van de seniorenafdeling en jeugdcoördinator een overzicht opgesteld van

kleedkamerindelingen en indelingen van de velden waarop gespeeld

wordt. Over dit laatste zal (bij slechte weersomstandigheden) overleg plaatsvinden met onze consul met betrekking tot de conditie van de velden. Op de zaterdagen zal of de A1 of de B1 op ’t hoofdveld spelen. (Bij alle C- en D teams thuis (3 teams), wordt uiteraard ook

het hoofdveld ingepland) Dit overzicht komt op de speeldag in het

publicatiebord te hangen.

Beschikbaarheid van trainingsvelden.

Zolang de zomertijd van toepassing is, vanaf maart tot en met oktober kan er in principe op alle velden worden getraind. Een en ander zal in overleg met onze consul( in relatie met de conditie van de velden) Een schema hiervoor zal worden opgesteld. (Peter van den Heuvel-voetbalzaken)

In de wintertijd zullen alle teams gebruik maken van het verlichte trainingsveld en het veld nabij onze kantine. Uitzondering hierop is de selectie. Deze trainen op de dinsdagen en donderdagen bij DVC.

Terug naar het overzicht