•  

Hulde aan de clubscheidsrechter

De rol van scheidsrechter in het algemeen en die van clubscheidsrechter in het bijzonder is niet bepaald het meest geliefkoosde vrijwilligersbaantje dat mensen op zich nemen.

Dat is niet alleen jammer, maar vooral ook bedreigend voor de continuïteit van het competitievoetbal. Het is namelijk ondenkbaar om zonder scheidrechter de voetbalduels af te werken.

Binnen onze vereniging hebben we gelukkig nog een paar mensen die bereid zijn om de fluit ter hand te nemen en de wedstrijden in goede banen te leiden. Maar ook bij ons is het aantal te gering en zijn we op dit onderdeel dus gewoon te kwetsbaar.

Het is goed te constateren dat er inmiddels een actie op gang gekomen is om binnen de vereniging kandidaten te werven die het zien zitten om een cursus te gaan volgen en ook daadwerkelijk zowel bij de jeugd als de senioren als arbiter op willen gaan treden. Een zeer goede ontwikkeling! En hoezeer al die mensen ook de moeilijkheidsgraad onderkennen (het ligt toch altijd aan de scheidsrechter….!) toch moet hen meegegeven worden dat je ook uit dit vrijwilligerswerk voldoening kunt halen.

Wij willen vanaf deze plaats hulde brengen aan ons huidige scheidsrechterscorps en al diegenen die in de toekomst binnen onze club deze verantwoordelijke taak op zich gaan nemen bij voorbaat veel succes, maar vooral ook plezier toewensen!

Wij allemaal, zowel spelers, begeleiders als toeschouwers, kunnen er voor zorgen dat onze clubscheidsrechters genoegen beleven aan het uitvoeren van hun hobby. Toon je respect en begrip en bedenk je steeds weer dat je blij moet zijn dat we nog over scheidsrechters beschikken! De beste stuurlui staan aan wal, nietwaar!

Terug naar het overzicht