•  

Mindere omstandigheden

Juist op het moment dat de Olympische Winterspelen van start gaan, lijkt het bij ons met het winterweer gedaan te zijn. Dat zal de sporters die aan de ijs- en sneeuwsporten meedoen en zich in de strijd om de medailles mengen verder een zorg zijn.

De omstandigheden waaronder men moet presteren en de weg naar goud aflegt kunnen van essentieel belang zijn; indien nodig wordt door ijsmeesters, sneeuwkanonnen en andere ondersteuningsmaterialen de natuur hierbij een handje geholpen.

Dat is voor onze voetballers een stuk lastiger. Het weer blijft van grote invloed op de doorgang van wedstrijden. Aan een deugdelijke drainering en een gunstige bodemgesteldheid valt gedeeltelijk te werken.

Zolang het gras en zand blijft waarop we spelen, zullen we hier nog lang over blijven filosoferen. Net zo lang waarschijnlijk als over de beoogde oplossing: het kunstgras!

De reden dat er afgelopen zondag nogal wat teams vrijaf hadden, werd trouwens niet veroorzaakt door het weer, maar door de kleur “roze”! Komend weekend is hopelijk de toestand van de velden en die van de feestvierders zodanig dat we net voor Carnaval toch nog een lekker partijtje kunnen spelen.

Terug naar het overzicht