•  

Spelerspas

Van het grootste belang voor onze leden was afgelopen weekend het doorgaan van alle ingeplande wedstrijden. Er kon sinds lange tijd weer eens onder prettige omstandigheden gespeeld worden en dat was voor menigeen een verademing.

Het weekend stond vooral ook in het teken van “de spelerspas”. Met het inleveren van de pasfoto en het ondertekenen van het fotoformulier werd binnen onze vereniging een start gemaakt met de aanvraag die ertoe moet leiden dat bij het begin van het nieuwe seizoen iedereen over zo’n verplicht KNVB-identiteitsbewijs kan beschikken.

Met het invoeren van de spelerspas wordt vooral beoogd de sportiviteit op en rond te velden te bevorderen. Zo moet het niet meer mogelijk zijn dat clubs ongerechtigde spelers opstellen en draagt de pas bij aan het correct invullen van de wedstrijdformulieren. De toegevoegde waarde van deze actie moet zich voor ons nog gaan bewijzen; elders in het land heeft men in een proefperiode inmiddels positieve ervaringen opgedaan met het gebruik van de spelerspas.

Heel handig overigens dat bij onze club de activiteiten rondom de spelerspas gecombineerd werden met het updaten van het vrijwilligersbestand. Daarmee hebben de personen die binnen onze club het vrijwilligersbeleid uitvoeren ongetwijfeld weer belangrijke informatie in handen gekregen die onze club bij het werven van al die onmisbare vrijwilligers ten goede komt.

Terug naar het overzicht