•  

Sfeervolle afsluiting

Er was zondag j.l. sprake van een buitengewoon aangename sfeer op en rond ons sportpark en in ons clubhuis. Een grote groep senioren, supporters en andere betrokkenen sloten het seizoen op een plezierige en feestelijke wijze af. Extra kleur kreeg deze laatste competitiedag omdat er door drie teams een prijs in de wacht gesleept werd.

Zoals verwacht pakte ons achtste elftal de kampioenstitel en plaatste onze hoofdmacht zich voor de nacompetitie. Maar ook Den Dungen 10 deed nog van zich spreken. In de slotfase van de laatste wedstrijd werd de eerste plaats in hun klasse alsnog veilig gesteld door de koploper op doelsaldo af te troeven.

Terwijl voor veel spelers van het tiende enige gewenning optreedt bij het veroveren van titels was het voor veel spelers van Den Dungen 8 een bijzonder moment om een huldiging ter ere van het kampioenschap te ondergaan. Als lagere teams kampioen worden, gebeurt dat in het geval van “het achtste” in ieder geval ook op basis van kwaliteit en teamgeest. Met spandoeken, toeters en bellen en mooie versieringen werden de kampioenen ondersteund door hun aanhang. Op de “platte kar”verliet men vervolgens het sportpark om vol trots Den Dungen en omstreken van het behalen van deze ereprijs op de hoogte te stellen.

Ons eerste elftal heeft uiteindelijk toch nog een eervolle tweede plaats weten te bemachtigen in de vierde klasse D. Promotie afdwingen is alsnog mogelijk vanwege de deelname aan de nacompetitie, die zondag a.s. van start gaat. Tot twee keer toe moet dan een “dubbel” succesvol worden afgewerkt om vervolgens ook nog de dan bereikte finale winnend af te sluiten. De weg is weliswaar lang, maar zowel spelersgroep als technische staf gaan met het nodige vertrouwen in eigen kunnen aan deze klus beginnen.

Tussen al het feestgedruis door was het overigens nog wel even schrikken, toen een van onze begeleiders van het negende elftal onwel werd en naar het ziekenhuis vervoerd moest worden. Verderop in dit nummer van de Groen Witter meer hierover.

Terug naar het overzicht