•  

Jaarverslag seizoen 2005-2006 RKVV Den Dungen.

In het jaarverslag wil het bestuur in grote lijnen schetsen wat er op sportief en organisatorisch gebied binnen onze voetbalverenigingen gebeurd is in het seizoen 2005 - 2006.

Allereerst is willen we wat sportieve aspecten benoemen.

Sportief gezien heeft Den Dungen zich wederom van zijn goede kant laten zien: We zien een groei van het aantal leden wat zich uit in een toename van meer jeugdteams. We hebben nu 22 elftallen/ploegen en binnenkort start het 23e.

Onze jeugd presteerde in het algemeen goed en draaide goed mee in hun competities. De E2 mocht zich aan het einde van het seizoen kampioen noemen. De A1 sleepte een periodetitel in de wacht. Dus een felicitatie aan de E2 en A1.

Een van de hoogtepunten tussen de jeugd en de senioren van Den Dungen was de voetbalclinic gegeven aan onze jeugd door onze selectie. Met veel enthousiasme wordt voetbal in Den Dungen door vele vrijwilligers/ouders vorm gegeven en het is een genot om de trainingen en het spelen van wedstrijden van onze jeugd te volgen.

De senioren kwamen met 10 elftallen uit in de competitie.

Het 1ste van Den Dungen heeft continu goed meegedraaid onder de bezielende leiding van de trainer Henry van Alebeek. Steeds hadden we uitzicht op promotie naar de 3e klasse. Zowel in de competitie als door het behalen van een periodetitel hielden we die promotie in het vizier. Echter op het eind merkten we dat we nog een jonge ploeg hebben en vooral fysiek kwamen we net iets te kort.

We eindigden met het 1ste op de 2e plaats en de nacompetitie tot in de 3e ronde. Toch een schitterend resultaat met veel perspectief voor de toekomst gezien de jeugdigheid van het team.

Ook de andere seniorenteams kunnen terugkijken op een prettig seizoen, waar zoals dat bij voetbal hoort soms op het scherpst van de snede werd gestreden voor de punten. Uiteindelijk hadden we 2 kampioenen op het eind van het seizoen. Zowel het 8e als het 10e werden de beste in hun klasse. Het wekelijkse terugkijken op de wedstrijd in de kantine is op zich al een gezellige aangelegenheid, maar ter gelegenheid van de behaalde kampioenschappen werd er een keertje extra uitbundig feest gevierd. Ook voor deze teams nogmaals een felicitatie voor het behaalde resultaat.

Hopelijk zijn we in staat om in het seizoen 2006-2007 met evenveel inzet, betrokkenheid en sportiviteit onze wedstrijden te spelen.

Organisatorisch is er ook het nodige gebeurd in het afgelopen seizoen.

Binnen onze voetbalclub, waarvan het ledenaantal bijna de 500 haalt, werden de eerste resultaten van de nieuwe organisatiestructuur zichtbaar, zoals:

 Alle commissies zijn bezet en functioneren.

 Verantwoordelijkheden en bevoegdheden liggen steeds meer bij

de commissies.

 Organisatie wordt door steeds meer mensen gedragen o.a. de maandagochtendploeg die betrokken is bij het herstel van velden, terreinverantwoordelijke op iedere avond, weekenddiensten op zaterdag en zondag, klusploeg die het complex opgeknapt heeft, vele leiders/trainers en vele vrijwillige inzet bij activiteiten en festiviteiten op Jacobskamp of voor onze leden zoals het pupillenweekend.

 Organisatie wordt vooral op basis van een eenduidige visie vormgegeven. De commissie voetbalzaken heeft een breed gedragen

beleidsplan gemaakt dat gepresenteerd is en wat het komende seizoen nog nadrukkelijk de aandacht zal krijgen.

 Commissie wedstrijdzaken heeft een scheidsrechterscursus s georganiseerd om voor onze club meer scheidsrechters te kunnen inzetten wat een knelpunt aan het worden was.



Commissie financiën heeft de financiële stromingen in beeld gebracht, duidelijk in overzichten ondergebracht en inkomsten en uitgaven aandacht gegeven. Door sponsoring kunnen we vele activiteiten uitvoeren en zijn alle teams door een sponsor aangekleed.

Ook is er een nieuwe hoofdsponsor voor 3 jaar en wel All Communications.

Enkele algemene zaken die we in het kader van het jaarverslag nog

willen noemen zijn:

 Privatisering: Per 01-01-2006 is de privatisering een feit en hebben we door zelfwerkzaamheid met de ter beschikking zijnde financiën e.e.a. kunnen realiseren waardoor het verouderde sportpark binnen de mogelijkheden er optimaal uitziet. Kleedlokalen, waterinstallaties, velden enz hebben een opknapbeurt gehad en voldoen daar waar nodig aan de wettelijke veiligheidseisen.

 Centralisatie: Uit de vergaderingen en publicaties van de gemeente

kunnen we opmaken dat het realiseren van een sportpark zoals eerder voorgesteld op de steun van de gemeente kan rekenen en

daarop acties worden ingezet. Afspraken van de gemeente voor

samenwerking van DVC-Flash-RKVV Den Dungen zijn verder uitgewerkt en beschreven en is er in de winterperiode getraind aan

de Paterstraat en zijn er in dit kader nu ook lichtmasten geplaatst.

 Invoering spelerspas. Op een soepele wijze is bij onze vereniging

het systeem van de spelerspas ingevoerd. De KNVB heeft de officiële regeling uitgesteld tot 01-01-2007, maar bij Den Dungen zijn we er klaar voor.

 Vrijwilligersbeleid. Tegelijk met de activiteiten rondom de spelerspas werd een herhalingsenquête gehouden door allerlei bij de club betrokken personen te verzoeken een vrijwilligersformulier in te vullen. Uit een honderdtal reacties kon flink geput worden bij het invullen van vacatures voor allerlei taken.

Bestuurlijk:

 Tijdens dit seizoen is Hans van Lieshout tot het bestuur toegetreden als aspirant-bestuurslid. Hans was al voorzitter van de commissie financiën en om betere afstemming in de financiële stromingen te krijgen zijn we overgegaan om Hans als bestuurslid toe te voegen als verantwoordelijke voor de commissie financiën. Wim Venrooy kreeg daarmee een control- en beleidsrol en bleef deel uitmaken van het dagelijks bestuur.

Als vereniging kunnen we zowel sportief als organisatorisch op een geslaagd seizoen 2005-2006 terugkijken. Vol vertrouwen gaan we het seizoen 2006-2007 in en dit zal zoals afgesproken met een informatiebulletin genoemd D’n Aftrap gebeuren.

Het bestuur spreekt haar waardering uit aan al diegenen die het met hun inzet en betrokkenheid mogelijk maken om ieder weekend 400 mensen te kunnen laten voetballen. Zonder al deze mensen is dat niet mogelijk. Nogmaals dank daarvoor en hopelijk kunnen wij in de toekomst wederom op u rekenen.

Namens het bestuur van RKVV Den Dungen,

Toon Roefs,

Secretaris

Terug naar het overzicht