•  

Jeugdbegeleiders

Op doordeweekse avonden voor de trainingen en op zaterdag bij de wedstrijden zijn tientallen vrijwilligers actief om onze jeugdige leden te begeleiden. Een prachtige hobby! Maar lang niet altijd een gemakkelijk vrijwilligersbaantje. Jeugdbegeleiders ervaren namelijk ook nadrukkelijk de verantwoordelijkheid die men heeft in de begeleiding van kinderen, pubers en jong volwassenen. Wanneer je de allerkleinsten begeleidt, heb je geduld nodig en dient men zich in te stellen op overleg met ouders. Onze junioren zijn prima knapen, maar hebben te maken met flinke veranderingen in hun leven. Op de ontwikkelingen die jonge mensen doormaken op weg naar volwassenheid dienen begeleiders gepast te reageren. Omgaan met deze leeftijdsgroep is –zo zullen opvoeders kunnen beamen- lang niet altijd simpel.

Maar elke leeftijdscategorie kent zijn uitdagingen.

Zo zien onze jeugdleiders en trainers dat ook. Uiteindelijk houden we met zijn allen van de voetbalsport en zijn begaan met de jonge sporters die deze hobby beoefenen. Jeugdleiders en trainers willen onze leden optimaal laten genieten van het voetbal en het verenigingsleven. Dat siert deze vrijwilligers! Natuurlijk geeft het hen voldoening als trainingen lekker verlopen en als er wedstrijden gewonnen worden. Maar vooral heeft men samen met hun jongens en meisjes plezier als de sfeer in het team goed is en we straks gezamenlijk (leiders, spelers, ouders) kunnen terugblikken op een fijn verlopen voetbalseizoen! Ook onze jeugdteams gaan over enkele weken het seizoen afsluiten. Hopelijk doet men dat met jeugdleiders en trainers die plezier hebben beleefd aan hun begeleidingsfunctie.

Binnenkort gaan de Commissie Voetbalzaken en het bestuur in gesprek met deze belangrijke functionarissen. Om te beluisteren dat het goed gaat, verbeteringen in de begeleidingssfeer aangebracht kunnen worden en om te horen dat we ook volgend seizoen kunnen rekenen op deze onmisbare schakels in onze voetbalorganisatie!

Terug naar het overzicht